Hoppa till sidans innehåll

Boule i badorten Travemünde

05 AUG 2019 09:17
Travemünde är en riktig sommarpärla. Jag befinner mig i Travemünde med Kärnans alla stjärnor från elitlaget. Förra årets serievinst och slutspelvinst gav klubben ekonomisk möjlighet till denna resa och en resa till Bornholm.
  • Uppdaterad: 05 AUG 2019 09:17

Solen lyser på banorna som delvis ligger utmed strandpromenaden mellan barer och sandstrand. Flera turister stannar till och tittar på spelet och några ställer frågor till spelarna om spelet. Det kan säkert vara irriterande för någon men är för de flesta spelarna bara roligt.

Tävlingen är licensfri vilket gör den till en otroligt rolig tävling att bjuda in nya spelare till.Tyskt gemyt blandas med badortsglädje och spännande boulespelare från hela välden. Från gruppspelet placeras man i A, B, C och D. A-turneringen har de bästa spelarna och några av de vassaste i Nordeuropa. Tyskarna dominerar men landslagsspelare från bland annat Sverige och Danmark finns med i toppen.

Själv hamnar jag med Håkan Paaske, Jaime Higa i A-turneringen och får i 16-delen möta tyska landslagsspelare, Vi är chanslösa mot carreau efter carreau. I dubbeln på söndagen spelar jag med Yngve Edvaldsson. Vi vinner första matchen lätt men får sedan möte Danska v55-landslagets. Dom gör en 5-6 klot varje runda och missar inte ett enda skott, det blir naturligtvis förlust fast vi gör 4-5 klot varje runda. I B-turneringen kommer vi till 8-del och får 70 Euro i prispengar.

 

Finalen i trippel blev mellan två tyska lag men i dubbeln vann svenska landslagets Simon Åkesson och William Silfverberg finalen med 13-0. Båda lagen var slutkörda så sent på kvällen så vi spelade avslappnat utan nervositet berättar William.

Solen lyser varje dag, hotellet var kanon. Restaurangerna har jättegod mat. Jag åker gärna tillbaka hit och spelar igen.

Skribent: Bill Jakobsson
Epost: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info