Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bill Tiden går, Quatre Boule är nu 30 år.

Klubbkänsla på fest

30 NOV 2019 20:19
Det blev en stor härlig 30 årsfest i Bouletoftahallen i lördags. Vi njöt och hade kul men det diskuterades också klubbkänsla. Några fick gå upp tidigt nästa morgon för Hallsvenskan.
  • Uppdaterad: 30 NOV 2019 20:19

Det blev en stor härlig 30 årsfest i Bouletoftahallen i lördags. Vi njöt och hade kul men det diskuterades också klubbkänsla. Till Jubilleet var också Ib, Tommy och Karin inbjudna.  De bidrar så mycket till trevnaden i Bouletoftahallen och Karin sköter ju rabatterna och blommorna utomhus.

Fest hela kvällen med många medlemmar     Foto: Bill

Först serveredas välkomstdrink innan vi gick till bords. Det bjöds på räkcocktail till förrätt och sedan grillad fläskfilé, wokade grönsaker, purjolökspotatis med bearnaisesås. Efter detta blev det två omgångar lottad boulespel, där de som skulle spela Hallsvenskan dagen efter visade framfötterna.

Det blev Födelsedagstårta till kaffet. Klubbkänsla diskuterades under 30 års festen och det blev mycket ris till Zlatan och mycket ros till Markus Rosenberg.

”MFFs Lagkaptenen Markus Rosenberg fick frågan om sin syn på Zlatans Hammarbyköp på presskonferensen efter Europa League-mötet med Dynamo Kiev.

– Det är en ganska känslig fråga. Fotbollen har blivit ganska affärsinriktad de senaste åren, det är mycket business och det måste man hänga med i. 2019 handlar det inte bara om kärleken och fotbollen längre, säger han och fortsätter:

– Men det handlar om en skör balansgång mellan att acceptera den affärsinriktningen och samtidigt hålla sitt lag kärt. Den gränsen gick Zlatan tyvärr över. Samtidigt gör vi alla misstag och jag tror inte att Zlatan ville något ont.

– Allt hat, rasismen och det som har hänt efteråt hör inte hemma i Malmö FF, säger Rosenberg.”

Självklart blev det också återblickar från åren som gått. Johnny ”Puma” Person är den som varit med från början. Han deltog redan under första SM 1978 i Bara. Sedan blev det några års uppehåll med jobb i Norge och familjeliv.

Johnny"Puma" Persson hade många goda minnen från Quatre boules historia.  Foto:Bill

-Jag spelade för Pub Vagabond och tillsamman med föreningarna Team Seven Up, Hagalund och SW Team bildades Quatre Boule 1989, berättar Puma.

-Malmös äldsta tävling togs över och spelades på de egna banorna i Cronhjelms Parken 1992. tävlingen hette Malmö Cup. 1995 Var vi 182 stycken medlemmar, minns Puma.

År 1999 Firade QUA 10 års jubileum på Kockums fritid och år 2009 firades 20 årsfesten i Malmö stadshus. Några av de största framgångarna ’är när man 2000 vann man div 1 och gick upp i Elitserien.  Svenska cupen veteran vanns 2005, och 2008 och Elitserien veteran 2012.

Dagen efter festen var det Hallsvenskan för div 1 i Tyringe och div 4B i Helsingborg. För division 1 blev det vinst i första mötet mot Nobel eftersom det inte hade lag på plats. Sedan spelade vi oavgjort mot Eslöv och förlust 1-3 mot Boulegetingarna från Tyringe. Vi ligger därmed 3:a och det är fyra lag som spelar om segern i dom två återstående omgångarna.

Dagens första seger togs på läktarna i Tyringe, WO mot Nobel  Foto:Bill

För division 4B blev det oavgjort mot West Wind men sedan 4-0 seger mot Lillens vänner och avslutande 3-1 seger mot Wendes Petanque club. En fin 2:a plats har man i tabellen bara en poäng efter Tyringe.

Skribent: Bill Jakobsson
Epost: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info