Lite historik om Quatre boule.

1989 på hösten var det fyra st. korpföreningar som ville lite mer än "bara" spela boule i korpens seriespel. De fyra föreningarna Pub Vagabond, Team Seven Up, Hagalund och SW Team gick samman och startade bouleklubben Sällskapet Quatre Boule. (därutav namnet Quatre = 4). Vid klubbens bildande blev Jan-Bertil Karlsson Quatre Boule´s första ordförande. Enligt medlemsmatrikeln som skickades till bouleförbundet vid uppstarten av klubben var medlemsantalet 37 st.

1990 kom verksamheten igång mer kontinuerligt. På den tiden låg nästan all verksamhet nere på vintern och alla gick och väntade på att våren skulle komma. Dock kom Quatre Boule att spela sitt första singel Km denna vintern. Var man hittade en lämplig spelplats är det tyvärr ingen som kommer ihåg men vem den första singelmästaren var kommer alla ihåg, det blev Raul Söderholm.

1991 tyckte man att man hade haft ett år på sig för att känna på tävlingsversamheten och då fattade man nästa beslut som var att anmäla sig till seriespel. Som sig bör fick man börja i lägsta serien för att sedan sakta men säkert  klättra uppåt i seriesystemet. Man avancerade inte varje år men det gick sakta uppåt.

1992 kan nog betraktas som ett av de största och viktigaste året i Quatre Boule´s historia. Det var detta år då vi som en av de första klubbarna började sälja Bingo Lotter. Vi sålde otroligt många lotter under denna tiden och kunde i och med det bygga upp en mycket stark ekonomi. En annan stor händelse var när vi fick ta över Malmös äldsta tävling, Malmö Cup. Malmö Cup kom att spelas på boulebanorna i Cronhjelms Parken. Dessa boulebanor som vi för övrigt själv hade anlagt blev även vår hemmabana där vi hade vår träning. När man arrangerade Malmö Cup första gången hade man otroliga 72 st trippellag anmälda till start. Man hade även 10 st juniorlag även dessa var tripplelag. Som en parentes kan nämas att på denna tiden bestod alla priser av varupriser, en hel del av dem var sponsrade. Detta gjorde det till en ganska bra affär att arrangera en tävling på den tiden. Sedermera har priserna gått över till att bli pengapriser viket gör att vinsten på en tävling blir betydligt mindre.

1993 var även detta ett mycket viktigt år för Quatre Boule men även för boulen i helhet och för Malmöregionen. Det var nu som Malmö Bouleallians bildades. Quatre Boule var en av klubbarna i Malmö Bouleallians och anledningen till att Malmö Bouleallians bildades var att man hade lyckats få tag i en lokal som skulle färdigställas och sedan få namnet Bouletoftahallen. Malmö Bouleallians och Bouletoftahallen finns fortfarande kvar fast inte på samma adress, några klubbar har dessutom lämnat alliansen och nya har tillkommit.

1995 var vårt medlemsantal som störst, sedan starten hade vi ökat i antal hela tiden. Boulespelare runt omkring såg hur roligt vi hade när vi träffades och sökte sig till Quatre Boule. Medlemsmatrikeln från 1995 visar att vi var 182 st. medlemmar. Med detta medlemsantal var vi en av Sveriges största bouleklubbar, om vi inte missminner oss så var vi näst störst i Sverige vid denna tidpunkt.

1999 firade vi 10 års jubileum. Vi hade en mycket trevlig och välbesökt tillställning på Kockumsfritid i Malmö. Verksamheten fortsätter som vanligt dock med något minskat medlemsantal, bra eller dåligt det kan man tycka vad man vill om. En sak är i alla fall säkert ju fler man är desto mer jobb och svårare att administrera.

2000 var inte bara ett speciellt datum för hela världen utan även för Quatre Boule som efter mycket möda och stort besvär lyckats ta sig igenom hela seriesystemet och till slut också vinna div. I. Nu hade man äntligen nått boulens "finrum" elitserien.

2001 var året där man med spänd förväntan såg fram emot seriespelet där man skulle få möte sveriges bästa bouleklubbar med många kända namn. Dessvärre upptäckte man att avståndet mellan div. I och elitserien var större än man trott. Men med en god erfarenhet rikare återgick man till div. I där man återigen etablerade sig under ett antal år. En annan stor händelse var när man tillsammans med Nobel Petanque planerad och drog igån den nationela tävlingen Örestad Open.

2005 åkte vi iväg för att spela final i Svenska Cupen för veteraner. Väl på plats spelade vårt lag på topp och lyckades med bedriften att vinna Svenska Cupen.

2008 var det åter dax för ännu en intäckning i Svenska Cupen pokalen. Vinst igen.

2009 kommer Quatre Boule att åter arrangera Malmö Cup efter att tävlingen under några år legat i malpåse. Även detta år firar klubben 20 år och naturligtvis kommer man att ha en jubileumsfest, denna gång i Malmös stadshus. I skrivandets stund vet vi inte hur uppslutningen kommer att bli men vi återkommer med detta i höst efter festen.

Detta är bara några av de viktiga händelser som Sällskapet Quatre Boule har varit med om. Naturligtvis har mellanåren även de bjudit på en hel del framgångar i SM och DM.

Naturligtvis så kommer gamla och nya viktiga händelser för klubben att läggas upp så snart de kommer admin till känna.

Tidigare upplagor av Malmö Cup

Utbyte med en Dansk klubb i Bouletoftahallen

SM Boden 1994

Vandrarhemmet i Ronneby

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:40 Skribent: Admin

Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

Quatre Boule på Facebook

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule