Hoppa till sidans innehåll

Bill och Boule

06 SEP 2019 16:30
Nog känner vi oss lite svanslösa utan Michael UK Uppström i Uppsala. I Vellingespelen vann han och Terje Nordborg finalen i torsdags. Detta skrivs under en lång bilfärd genom nästan halva Sverige. Vi är på gång. Hur det ska gå vete katten, säger Rune
  • Uppdaterad: 06 SEP 2019 16:30

Ska vi spela boule sa Bull till Bill. Ja då kan vi vinna över Pelle Svanslös med 13-0 så han blir jätteledsen och tappar det lilla självförtroende han har, sa elaka Måns.Då får han kyssa Fanny, sa Bull.  Nej kyssa Maja, sa Bill.

På tisdagens träning vid Bouletoftahallen kom en svart liten kattunge på besök. Den gick fram och strök sig mot mitt ben när jag stod i ringen. Denna hoppade glatt och jagade kulorna när vi spelade. Om katterna spelar boule i Uppsala tvistar nog dom lärde. Uppsala är ju inte bara Gösta Knutssons strömmingsluktande sagostad utan också studenternas universitetsstad.

Det var nära att jag själv hamnade på universitetet i Uppsala. Som blivande Astronom hade jag Uppsala och Lund att välja på. Valet blev istället Lund och det var närheten till havet som avgjorde. Staden påminner lite om Lund men här rinner Fyrisån rätt genom centrum.

I domkyrkan ligger Carl von Linne begraven. I Uppsala var han universitetsrektor under många år. Här ligger också Gustav Vasas grav. När Vasa var i Malmö blev han arg och onykter och tappade sitt lätt tappade temperament. Vasa drog sin kniv mot en tysk handelsman och diplomat Numera har man placerat en minnessten utanför Kramer på Stortorget som visar platsen för krogbråket.

Duellen i Vellingespelen

Stor duell blev det också utanför Malmö, i Vellinge. Här spelade Terje Nordborg och Michael Uppström stor boule i Vellingespelen, V65,i torsdags. I finalen möter dom Christer Lilja och Lena Hansen. Lena Hansen från Landskrona spelar i elitlaget för Sundsvall och är en riktigt bra skytt. Sista rundan spelas på 9 meter och Micke har lagt klot 5 cm från lillen. Christer svarar med ett klot 5 cm från lillen och lite bättre än Mickes. Då lägger Micke en kloss och flyttar lillen. Terje följer upp med en ny kloss och matchen är slut. Det var bouleproganda, menar Terje. Ronny Björkman och Christer Svensson slutade på femte plats.

Skribent: Bill Jakobsson
Epost: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info