Hoppa till sidans innehåll

Bouletoftadubbeln 2020

10 FEB 2020 20:40
Kom och spela Bouletoftadubbeln nu på lördag den 15 februari. Det finns platser kvar i både V55 och V65. Anmäl er på SBF-Online.
  • Skapad: 10 FEB 2020 20:40

Kom och spela Bouletoftadubbeln nu på lördag den 15 februari. Det finns platser kvar i både V55 och V65. Anmäl er på SBF-Online. Välkomna till Bouletoftahallen där Bulltofta flygplats låg.

Bull i Bulltofta har inget med tjur att göra utan kommer från ordet bol som betyder åkerjord närmast gården. Boule betyder ju boll på franska så det är bara en bokstav extra i Bouletofta. Bulltofta är mest känt för att vara Malmös flygplats och kanske främst på grund av Flygkapningen 1972.

Det var tre kroater från högerextrema Ustasa som tog gisslan på ett flygplan från Göteborg och krävde 7 kroaters frigivning. De sju kroaterna satt i svenskt fängelse för mordet på Jugoslaviska ambassadören i Sverige och ockupationen av Jugoslaviens konsulat i Göteborg. Kaparna och fångarna släppte gisslan men tvingade med besättningen till Spanien. Där sökte brottslingarna politisk asyl.

Franco  vägrade lämna ut brottslingarna till Sverige utan dömde dem i Spanien. Miro Baresic som mördat Jugoslaviens ambassadör benådades och blev livvakt åt presidenten och diktatorn Alfredo Stroessner i Paraguay. Han reste runt på den amerikanska kontinenten som karatemästare under falskt namn men CIA hittade honom i USA och utlämna honom till Sverige 1979.

Under fängelsevistelsen i Sverige gifte han sig med en kroatisk kvinna och fick barn. Efter frigivningen deltog han i det kroatiska självständighetskriget och stupade i strid 1992, 40 år gammal. En staty hyllar Miro Baresic och avtäcktes 2016 i byn Drage i Kroatien.

Skribent: Bill Jakobsson
Epost: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info