Hoppa till sidans innehåll

En fredag med landslaget

20 SEP 2019 18:02
Landslaget i boule är just nu i Bulgarien och spelar EM. Under fredagen har de redan spelat 5 landskamper och Ali har gjort sitt i precisionsskjutningen.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2019 18:02

Redan under uppvärmningen i torsdags såg det osäkert ut med skyttet för Ali. Visst var Ali i bubblan men det här var en sån där dag då det inte stämde. Att sedan domaren två gånger påpekade övertramp i bakkant av utkastringen gjorde säkert inte humöret bättre. 16 poäng är uselt på den här nivån oavsett störningsmoment. Ali utslagen direkt.

 Trippellaget började med Ali på bänken. Jonas, Simon och Willy fick möta Italienarna i första matchen. Om svenska laget trodde dom skulle vinna enkelt blev dom nog besvikna. Italienarna med boulevärldens superstjärna Diego Rizzi på bänken spelade otroligt bra. Det gjorde svenskarna också till att börja med. Det var ren bouleproganda med 5-6 gjorda klot det första rundorna.

 

Efter förlusten mot Italien med 6-13 fick man möta England. Ali kom in istället för Jonas och gjorde en bra match som slutade 13-3. I nästa match fick Simon vila och Ali gick in som skytt. Motståndarna Österrike var riktigt dåliga och det enda som oroade var att svenskarna blev lite nonchalanta. Matchen slutade 13-0. Slovenien stod för motståndet i fjärde matchen. De hade en nästan felfri läggare och en riktigt duktig skytt. Simon fick jobba hårt men det var Jonas som med fina klossar avgjorde matchen. Ali satt på bänken och Wille spelade som vanligt säker mellanspelare.

I sista matchen mot Schweiz fick Jonas sitta på bänken och Ali gick in som läggare. Molinas satt på bänken men när Sverige hade 6-0 så kom han in och vände matchen. Sverige-Schweiz blev 7-13 och därmed blev Sverige 9:a. Det blir 8-del mot Franrike, Polen och Wales Kl 12.30 (svensk tid), kl. 13.30 lokaltid imorgon, lördag.

Skribent: Bill Jakobsson
Epost: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info