Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bill Jakobsson På rad för lottning

Glatt och soligt i Pildammarna

27 MAR 2020 17:42
Det var många som träffades på Pildammsparkens boulebanor i fredags, Bert, Terje, Klas, Jonny, Lisbeth, undertecknad, Michael och Kerstin Uppström från QUA men också många andra. Halv 10 startar lottningen i Pildammsparken.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2020 17:42

Solen lyste vackert på himlen och några valde att ta av sig jackor och mössor. Först lottar man med allas klot vilka som ska få spela med och mot varandra. Det går till så att alla ställer sig på en lång rad så att alla har samma lille att kasta mot. Alla kastar ett klot samtidigt. Klotet närmast lillen spelar ihop med 3:an mot 2:an och 4:an. 5 och 7 spelar mot 6 och 8 osv..

Håkan Paaske sköter lottningen inför spelet      Foto:Bill

Det är god stämning men alla vill vinna och gör sitt yttersta. Beröm är vanligt både till med och motspelare men gliringar förekommer också. Behöver man vila mellan matcherna så finns det bänkar i solen och kaffe i den lilla stugan.

Det är social boule när den är som bäst. Ingen skakar hand efter matcherna och alla håller lite avstånd till varandra så här i Coronatider. Några har handskar vilket både kan vara en nackdel och fördel i boule. Skratt och skämt förekommer under spelet men man visar fin sportmanskap.

I köket osar det nylagat kaffe          Foto:Bill

Toalett finns på baksidan på huset och man hämtar nyckel i huset. Här finns också en lista med alla dom som betalt hyran eller köpt kaffe. Eftersom undertecknad är ledig måndag och fredag blir främst dessa dagar jag kommer stå med klot i handen klockan 930.

Stugan vid boulebana har toalett på baksidan och värmer kalla dagar  Foto:Bill

Skribent: Bill Jakobsson
Epost: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info