Hoppa till sidans innehåll

Guld och silverguld

04 JUN 2022 22:09
DM 2020 i Sydsvenska bouleförbundets regi är över. I Tyringe avgjordes de sista disciplinerna mixed trippel och skytte. För QUA blev det guld i skytte öppen klass och silver med guldsmak i mixedtrippel V55.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2022 22:09

Solen och småfåglarna visade sin bästa sida under lördagen i Tyringe. Avhopp hade gjort V55 ett lag kort och för öppen klass var det katastrof. V65 Var den enda klassen i mixed trippel som kunde starta som ett normalt DM. Öppen klass och V55 bakades ihop för att rädda spelstarten för ditresta.

 

41 poäng sköt Tyringes Stefan Andersson och fick igång publiken.

I Skytte var det och manfall. Till starten kom två skyttar i klass V55. Båda kom från Tyringe boulegetingarna och med en skott på lillen kvar tog Stefan Andersson fem poäng och klarade därmed kvalgränsen för kvalifikation till SM-veckan i Linköping, 17 poäng.

 

I Öppen klass var det trots 5 startande nästan samma situation. Efter fyra skyttar hade ingen nått kvalgränsen 17 poäng men undertecknad lyckades med knackigt skytte klara 21 poäng. Det ska bli roligt att vara med på SM-veckan och tävlings skjuta med Sverigeeliten.

 

Medaljörer i skytte, öppen klass

Undertecknad lyckades sedan med 20 poängsmarginal besegra Gustav Österberg i semifinal och Viktor Engström i final. Både Gustav och Viktor tävlar för Smedkulan. Trea blev Joakim från Coccinelle. I V55 sköt Stefan Andersson 41 poäng i finalen och imponerade stort på publiken.

I Mixed trippel och den blandade klassen med V55 och öppen fick QUA Helsingborg Petanque i första pool-matchen. Det blev vinst med 13-3 och sedan väntade Trelleborgs öppna lag. En klar vinst gav Mats Linden, Lynn Ljungberg och undertecknad en semifinalplats.

 

QUA spelade riktigt bra i poolen.

Det blev lång väntan och till slut stod Coccinells öppna mixedlag för motståndet. Jessika Johanssons skytte var felfritt och även om matchen började jämt slutade matchen med klar förlust. Det blev delad silvermedalj med Tyringe. Eftersom det var tre V55-lag i semifinal och bara ett gick till final, även detta lag från Tyringe som fick Guld. Det var alltså guldmedaljörerna i öppen klass som slog ut QUAs V55 lag i semi. Så silvret fick lite smak av guld.

Summerar vi DM för QUA så finns det mycket bra resultat från detta DM. Ett guld i skytte öppen klass, Silver i V65 Singel av Ib Christainsen och ett silver i mixed trippel V55 via Mats Linden, Lynn Ljungberg och undertecknad. Brons i mixed dubbel V55 och två brons i V65 samt brons V65 i singel av Christer Petersson. Dessutom andra fina placeringar.

Det svenska damlaget i trippel var mycket nära att få spela semifinal i EM, Spanien. Det stod 11-11 i kvartsfinalen mot Israel innan förlusten kom.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: birgitta.morau@gmail...

Se all info