Hoppa till sidans innehåll

Mot ljusare tider

25 DEC 2020 10:41
Det dystra Oåret 2020 går mot sitt slut. Pandemi med påföljande nedstängning har satt djupa spår i boulesverige. Det fanns också ljuspunkter under året. Det började med att Malmö och Bouletoftahallen blev centrum i boulesverige.
  • Uppdaterad: 25 DEC 2020 10:41

Året började bra. Sweden invitation samlade några av världens bästa spelare i Bouletoftahallen. Publiken kom och biljetterna gick som smör i solsken. Det bjöds på riktigt bra spel och flera forna världsmästare var på plats. Det var inspirerande att se spelare som Weibel och Le Dantec. De holländska damerna var imponerande och en del svenskar visade framfötter. Anders Larsson och alla som hjälpte till borde prisas.

Diego var välklädd under Fyrlingen. Snön ven utanför boulehallen i Boråsn.   Foto:Bill

Matts Linden, Michael Uppström och undertecknad åkte till Borås. Det blev en 5:e plats i fyrlingen V55 trippel där Anders Blixt tog sig till final och slutade 2:a. Till Fyrlingens öppna turnering kom Sven Jönhede och förstärkte laget från QUA och det blev final i D-turneringen. Även i Fyrlingen fanns spelare att skärskåda. Världens bästa Diego Ricci var naturligtvis roligt att se men här fanns också skickliga landslagsspelare från Sverige, Danmark och Norge.

Christer Petersson, Michael Uppström och Michael Nilsson och undertecknad åkte sedan på en resa till Smålands mörka skogar. Det blev en fjärdeplats för QUA i Jönköpings fyrmanna V55. QUA förlorade bara mot vinnarna Boulero SSK som för dagen var förstärka med SM kungen och Jönköpingsbon Janne Johansson som spelar för Trix.

I Hallsvenskan slutade vi  5:a i div 1 och 2:a i div 4B. I Åstorps V65 lyckade Chister Petersson och Dennis Paulsson ta en 5:eplats. I bouletoftadubbeln blev det seger för Michael Uppström och Leif Ljungsryd och en tredjeplats för Ante Turkalj och Dennis Paulsson. I V55 Var det Lynn Ljungberg och undertecknad som tog en tredjeplats.

I början av februari var det Danskkvalet. QUAs lag med Michael Uppström, Michael Nilsson, Matts Linden och undertecknad lyckades ta en av platserna som skulle spela för SSBF mot Danmark.  Den sista stora tävlingen innan första vågen av Pandemi slog till var QUAs vårtrippel med 27 lag. Jerry Käsper och Leif Ljungsryd deltog i det vinnande laget. Anders Blixt blev trea och Michael Uppström, Ante Turkalj och undertecknad blev 5:a.

I april och maj härjade Pandemin och allt spel var inställt. I Juni - oktober kunde vi spela boule igen men med begränsningar. Quatro Boule var på prispallen många gånger under denna tid. Det som kändes större var att Matts Linden och Anders Blixt besluta sig för att gå till QUA. En väldigt bra förstärkning till elitlaget. QUA fick många nya medlemmar detta år och det känns riktigt bra. 

Årets enda medlemsmöte gick i september och blev relativt välbesökt. För de i riskgruppen och dom som valde att sitta hemma kunde man vara med via videokonferens, Zoom. Det blev ett riktigt bra E-möte trots att Bouletoftahallen numera saknar internet.

November och December blev mycket mörka, gråa och tråkiga där ensamträningen blev mycket ensamt. Den andra vågen av Pandemin stoppade allt spel och träning tillsammans.

Även det nya året börjar i moll. Det är nog inte många som tror på spel innan utesäsongen börjar. Kanske skall vi starta utomhussäsongen tidigare i år så vi kan träffas och får igång träningarna. Förbundet har beslutat om ett digitalt årsmöte 2021 och det kanske vi också måste fundera på, ett årsmöte via videokonferens. Vi får hoppas vaccinationerna vänder utvecklingen och att vi får spela och träffas igen.

Gott nytt år

Skribent: Bill Jakobsson
Epost: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: birgitta.morau@gmail...

Se all info