Hoppa till sidans innehåll

Ny klass på Kalmar SM

01 APR 2022 00:10
Mer fest, högklackat och tittarvänlig boule önskas till SM i Kalmar. En ny klass för stjärnorna och inte vem ska införas menar förbundet.
  • Uppdaterad: 01 APR 2022 00:10

Bouleförbundet har precis lanserat en ny klass för boulessverige, V75. Det handlar varken om hästar eller vadhållning utan om en klass för de över 75 år som vill tävla i SM. Debuten för V75 sker på SM i Jönköping. Självklart kan en 75 åring som förut spela i Öppen-, V55- eller V65 klass. Något spel i juniorklasserna kan det inte bli även om barnet återkommer när vi blir äldre.

Till SM i Kalmar presenteras en helt ny klass utav förbundsstyrelsen. Till kändisklassen VIP kommer utvalda stjärnor att få spela om SM-guld. Den nya klassen är precis vad vi behöver nu när finalarenorna intar städernas torg. Detta kommer ge fin reklam för boulesporten, berättar Lars från bouleförbundets tävlingskommitté.

- En extra guldkant, fyller Kalmar kommuns starka man Hans Nyckel i och berättar att både lokala- och världsstjärnor är kontaktade.

Lasse Åberg som har ett förflutet som boulespelare tillsammans med Prins Bertil och Lasse Holmqvist är kontaktad. De två senare är ju sedan länge avlidna liksom Jon Skolmen så Lasse har mönstrat Janne Schaffer och Klasse Möllberg som han fortfarande har banankontakt med.

Som lokala kändisar nämns Laila Bagge, Conny Karlsson,  Richard Hobert, Per Ragnar, Ola Magnell samt Roger eller Benno Magnusson. Centerpartisten och en gång i tiden miljöministern Olof Johansson är inte bara från trakten utan också boulespelare. Parneviks, Wahlgrens, Skarsgårds, Billgrens och Mandelmans har alla ansökt till kändisklassen.

Varje dag under SM-veckan kommer stjärnorna spela om SM-guldet. Det kommer bli en fin inramning till finalspelet på centercourten. Inga klubbkläder utan modemedvetna och trendkänsliga kommer många att bänka sig för att se stjärnorna spela petanque.

För att förenkla spelet för tittare har man diskuterat att spel klassen med färgade och numrerade klot. Eftersom även politiker kan förekomma i kändislagen och politiska färger är en känslig fråga har man beslutat sig för vitt och svart. Petanque kallas ju också lite skämtsamt grusets schack. Nummer på kloten kan tolkas som olika poäng och har skrinlagts.

Damklassen kommer kanske utökas till HEN-klassen. Kanske blir det redan 2024 på SM i Lund vi får se HEN-klassen göra entré på gruset. Öppen, Dam, junior, V55, V65, V75, VIP och kanske V85 blir det mer eller mindre klasser? Splittrar klasser eller helar? Framtidens svar kan läsas i spåkulan, boulekulan ger svaret.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: birgitta.morau@gmail...

Se all info