Hoppa till sidans innehåll

Quatre Boule till final

05 JUN 2021 22:03
Malmö Open spelades under lördagen på Boultoftahallens utebanor. Det gick bra för QUAs lag som blev tvåa i ett arrangemang anpassat till Pandemin.
  • Uppdaterad: 05 JUN 2021 22:03

Malmö Open samlade 8 stycken 6-mannalag. Tävlingsledningen hade gjort allt vad dom kunnat för att följa de råd som utfärdats på grund av Pandemin. Det blev massor av beröm och ros från både deltagare och medlemmar av svenska bouleförbundets Coronagrupp. Coronagruppens och QUAs Ninette Hansson som pga av en olycka satt i rullstol följde tävlingen och gav arrangemanget mer än godkänt.

Tävlingsledningen trivdes.       Foto:Bill

Själva tävlingen gjordes upp i två grupper som sedan följdes av semi och final. Varje möte bestod av en singel, en dubbel och en trippel. Spelarna roterade genom att få ett nummer. Genom detta nummer var man sedan lottad in i t ex dubbel eller singel. Det betydde att alla utom en fick spela singel om man spelade alla 5 matcher.

 

Joakim och Sanna Trogen njöt i solen     Foto:Bill

Fint besök från Göteborg och Mölndal kom det via föreningarna De e la boule, TRIX och Slottsskogen. Mikael Baaz och undertecknad pratade minnen om ett Mölndal som är så förändrat idag. Ulf Wallman visade upp sin fint skruvade lägg och goda humör. Ulf och undertecknad spelade elitserien för öppen klass tillsammans för några år sedan.

 

Vinnare av B-slutspel       Foto:Kjerstin Andersson

Solen stod högt på himlen och vatten var nödvändigt. Graniten från västra Götaland Sören Stenberg, Conny Johansson, Ulf Wallman, Mikael Baaz, Sanna och Joacim Trogen blev till slut segrare av B-turneringen.

 

Ghettas berättade om värmen i Tunisien om någon klagade.   Foto:Bill

QUA vann både öppningsmatchen mot Lillens vänner och Det starka laget från Ronneby förstärkt med Yngve och Leif. Första trippeln slutade 13-0 och den andra 13-6 och tack vare starka singlar av Jerry Käsper mot Lillens vänner och Michael Uppström mot Leif Ljungsryd slutade mötena 2-1. I det tredje mötet mot Göteborgslaget kunde trippellaget inte förvalta en 10-0 ledning. Utan det blev förlust 10-13. Matts Linden fick enda vinsten i singel.

Vinnare av Malmo Open          Foto:Kjerstin Andersson

Semifinalen mot Kärnan svängde men till slut kunde undertecknad vinna singeln över Håkan Hallberg med 13-10. Sedan vann vi återigen trippeln mot Jaime, Terje och Jonny. Tyvärr kunde vi inte göra om bedriften från morgonen och vinna över Ronnebylaget i finalen. Finalen spelades på Boulehallens baksida och slutade med seger för Dan, Yngve, Bosse, Leif, Daniel och Patrik.

Terje och palle trivdes i skuggan.        Foto:Rune Eliasson

Ett extra stort tack till ni som gjorde tävlingen möjlig, Banorna var i strålande skick tack vare våra skickliga Ib Christensen och Krister Svenson. Alla som stod jobbade i köket och tävlingsledningen, Tack. Ett stort tack också till huvuddomare och nätdomare som skulle se till att alla följde nya regelboken.

Domaren Bernth Lindelöf på väg hem.   Foto:Kjerstin Andersson

 

 

 

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: birgitta.morau@gmail...

Se all info