Hoppa till sidans innehåll
Foto: Rune Elisson QUA lyckades riktigt bra i fjorårets upplaga av V60-dubbeln i Strandcupen. Klas Nilsson och Matts Lindén (t v) vann alla sina sex matcher och hela tävlingen. Dennis Paulsson och Terje Nordborg slutade tia efter fem matchvinster.

Snart fullbokat i Strandcupens V60-dubbel

16 MAR 2018 13:48
Har du tänkt spela V60-dubbeln i Varbergs Strandcup i sommar? Då ska du få ett tips: Tänk inte längre! Gå in på SBF online och anmäl ditt lag nu om du vill vara säker på en plats i denna populära tävling.
  • Uppdaterad: 16 MAR 2018 13:49

Max antal deltagande lag är satt till 160. Då utnyttjas även flera av gångbanorna runt den vackert belägna spelplatsen Stenbrottet. Just nu är 156 lag anmälda.

I fjor deltog drygt 140. Betydligt fler var anmälda, men det blev en del återbud. Förmodligen blir det så även i år, men det är ju inget man kan räkna med. Den som anmäler sig när tävlingen är fulltecknad hamnar på reservplats och flyttas automatiskt in i startlistan när någon drar tillbaka sin anmälan.

Lagen från Quatre Boule och Fjädern dominerade klassen i fjor, med tre lag bland de tio bästa. Klas Nilsson och Matts Lindén (QUA) stod som vinnare efter sex raka segrar i denna monrad. Tvåa med lika många vinster, men med sämre klotdifferens, kom Ronny Andersson och Gullan Hallberg från Fjädern. Undertecknad lyckades tillsammans med Terje Nordborg plocka hem fem vinster, vilket resulterade i en tiondeplats.

Klas och Matts spelar tillsamman även i år. Matts har flyttat licensen till Lillens Vänner, men det har ingen betydelse i sammanhanget, eftersom Strandcupen inte är en klubbunden tävling.

QUA har ytterligare ett antal deltagare med. Michael Uppström gör sällskap med Jaime Higa (numera Kärnan) och Sven Jönhede bildar lag med Bill Jakobsson (numera Kärnan). Renodlade QUA-lag är Tommy Ljungkvist/Dennis Paulsson, Rune Elisson/Johnny Persson och Terje Nordborg/Jan Ohlin.

V60-dubbeln är alltså nästan fullbokad, men i de övriga tävlingsklasserna är det gott om plats. I V55 trippel är 37 lag anmälda, Öppen trippel - 21 lag, Öppen dubbel - 13 lag, Dam dubbel - 12 lag, Yngre junior dubbel - inga anmälda. Dessutom arrangeras en Öppen mixed dubbel. Till den klassen anmäler man sig på plats samma dag som den spelas, 29 juni med början kl 17.00.

Strandcupen pågår i fyra dagar med början torsdag den 28 juni (V60 dubbel). Dagen efter spelas ovan nämda mixed samt V55 trippel och Yngre junior dubbel, på lördagen avgörs den öppna trippeln och det hela avslutas på söndagen med Öppen dubbel och Dam dubbel.

Skribent: Dennis Paulsson
Epost: This is a mailto link

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info