Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Anders Månsson i Lillens Vänner kanske vi få se mot Quatre Boule i Svenska cupen V55.

Svenska cupen i Falkenberg

01 OKT 2019 15:43
Nu på lördag den 5 september spelas Svenska cupens grundomgång för V55. QUA åker upp med ett riktigt bra lag till Vallarna i Falkenberg.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2019 15:43

Falken och lax är väl det som Falkenberg är mest känt för. Laxen fiskas med fördel i floden Ätran som rinner genom staden och under den berömda stenbron. Rinner gör också ölet som förknippas med Falkens bryggerier. Den kungliga cykel staden skulle man skämtsamt kunna kalla Falkenberg då det var i denna stad som cykelmärket Monark grundades.

Annika, Stefan, Krister, Stellan och Ulf ”Tickan” är kända profiler som alla förknippas med Falkenberg. De två senare är kända bordtennisspelare. En 18 årig Stellan Bengtsson vann VM i singel 1971 i Japan över favorittippade japanen Shigeo Itoh. 1975 tog han tillsammans med Kjell ”Hammaren” Johansson VM i dubbel. På samma VM vann Sverige också herrarnas lagtävling. Ulf ”Tickan Karlsson tog bland annat VM guld i dubbel med Mikael Appelgren 1985.

Annika, Stefan och Krister är tre komiker som skapat framgångsrika revyer i Falkenberg. Stefan och Krister är kända för att komma i gräl och kasta dynga över varandra. Annika Andersson är en av Sveriges mest framgångsrika komiker. Annika Andersson är Kerstin Korenados alias på scen.

Roligt ska det bli att spela svenska cupen. Ett möte är uppdelat på två omgångar. I första omgången spelas en trippel och en mixed trippel. I andra omgången spelas två dubblar och en mixdubbel. Det krävs alltså minst 6 spelare för att kunna genomföras. Vinst i ett möte ger två poäng.

Vi har lottats mot Lillens vänner, Simrishamn och Kulknappen från Varberg i Grupp F. Vinnaren går till final i Uppsala. Vi börjar mot Lillens vänner.

Skribent: Bill Jakobsson
Epost: Adressen Gömd
  1. Hej Jerry det hittar du under UK informerar

    (Bill 2019-10-02 kl 16:04) Anmäl
  2. Vilka spelare ställer ni upp med ?

    (Jerry 2019-10-02 kl 12:11) Anmäld

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info