Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bill Jakobsson Wille, Ali, Jocke och Andreas

Att möta svenska landslaget

26 MAJ 2019 14:59
Det gick lite på kryckor i första trippel matchen för Landslaget. Förbundskapten Emil Nilsson gick också på kryckor och väntar ivrigt på att få börja spela boule igen efter sin knäoperation.
  • Uppdaterad: 26 MAJ 2019 14:59

Det var i Falkenbergs fyrmanna vi fick chansen att möta svenska landslaget i boule. Det svenska landslaget bestod av Joachim Andersson, Andreas Pettersson och Ali Abden Aden. Vårt lag bestod av Jonny Patron, Håkan Berg och undertecknad. Det blev en mycket jämn match som kunde slutat hur som helst säger Jocke dagen efter vid frukost.

Det var redan när vi hade 7 poäng som första chansen att gå ut kom. Håkan hade lagt ett klot vid lillen och landslaget missade tre skott och försvarade sig med tre hyffsade lägg men ingen kloss. Dom närmaste sköts bort av undertecknad och eftersom skotten stannade på banan var det bara att stanna på två skott för att vinna. Omgången slutade med endast 1 poäng till oss.

Nästa läge kom vid ställning 10-5 till oss om jag minns rätt. Jag har skjutit en carreau på deras näst sista klot så vi hade två poäng inne. Landslaget lägger in en helt oskyddat klot som etta. Carreau eller stanna inom 1 meter och det skulle bli vinst för oss. Tyvärr fick bara Jonny en lite knuff-träff, så landslaget fick poängen. Matchen slutade 13-10 till landslaget.

Ingen av spelarna i landslaget borde få godkänt för sin insats i matchen men Ali skapade i alla fall lite trygghet i skytten med sin raspskott.

Det är jätteroligt att landslaget spelar turneringar ute i Sverige. Det är fantastiskt roligt och utvecklande att möta killarna. När de två dubblarna skulle spelas så visade landslaget var skåpet ska stå. Jonny och Jaime mötte Andreas och William Silverberg 4-13. Den andra matchen slutade 5-13.

 

Landslaget  spelar just nu mot lag Csapo med Tomas Wiede, Simon Åkesson, Jonas Jacobsson och i finalen. Den visas på Facebook

Skribent: Bill Jakobsson
Epost: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info