Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bill Jakobsson Elitlaget i V55 funderar på nästa drag

Upp till Uppsala

05 SEP 2019 14:37
Elitlaget i V55 beger sig upp till Uppsala för slutspel i helgen. På tisdag blir det medlemsmöte och kanske information om bouletoftaspelen.
  • Skapad: 05 SEP 2019 14:37

För många så är Uppsala mest känt för en korvgubbe på Fyris torg som sadlade om till gitarrspelande sångare och sjöng Varm korv boogie. Owe Törnqvist skrev också låten Dagny, om en servitris på kaffesjuan som egentligen var Gunnars konditori på Stortorget. Rumba i engelska parken är en annan känd hit av Owe men det är inte i Engelska parken det ska spelas elitserie i boule.

Nej det är på grusgångarna i Botaniska trädgården som ska hanteras. Meteorologerna spår molnigt med skurar hela helgen. Det är 5 möten och börjar för Quatre Boules del med Boulesjevikerna, Boulero och La Boule  Joyeuse på lördagen. På söndagen möter man Kärnan och Boo. Det är alltså tre Stockholmsklubbar, två skånelag och ett lag från Gävle som gör upp om slutspelsegern. Det känns som om QUA har allt att vinna och inget att förlora, första plats ger 20 000:- till klubbkassan.

Vår UK Michael Uppström har tagit ut laget men kan inte följa med. Michael är oerhört viktig för laget både som spelare och lagkamrat. Bland motståndarna är han välkänd som en skicklig boulespelare. Laget består av Mickael Nilsson, Tommy Ljungkvist, Roland Bengtsson, Terje, Ante, Rune och undertecknad.

Quatres Boule lag i div 2 har skaffat sig ett tre poängsförsprång mot tvåan Kärnan och dessa möts i första matchen i Staffanstorp på lördagen.  Trelleborgs bouleklubb ska spela kval till elitserien och får möta starka Slottsskogen, Hällesåker och Borås i Falkenberg.

Glöm inte medlemsmötet på tisdag. Under inbjudan till tävlingar ligger nu också Bouletoftaspelen. Eller klickar du på länken till MBAs hemsida och får all information.

Skribent: Bill Jakobsson
Epost: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info