Hoppa till sidans innehåll

Wendes Open

01 AUG 2021 22:26
I Kristianstad spelades i helgen Wendes Open i tivoliparkens grönska. Det blev seger för landslaget i trippel och i C turneringen tog QUA en fin 2:plats.
  • Uppdaterad: 01 AUG 2021 22:26

Ankorna vaggar fram i parkmiljön bland boulespelare. Getingarna visar sitt dåliga humör och klättrar in under kläderna. På lördagen öste regnet ner men lite senare på dagen klarnade det upp och blev uppehåll. Söndagen växlade molnighet med fina soltimmar och värme.

Wendes Open spelas i Tivoliparkens grusgångar. I parken ligger också en av Sveriges äldsta och vackraste teater. Centercourten ligger framför Sotnosens cafe och resturang, fornstugan i Parken.

 

Karlsborg mötte landslaget i sevärd semifinal

På plats fanns också förbundskapten Emil som testade sina landslagskillar. William Silfverbergh, Simon Åkesson och Leo Brodd Björk i landlagslaget tröjor vann finalen i A-turneringen. Ett lag från Tyskland kom trea. Långväga gäster fanns det gott om. Sörbyängens ungdomar fanns på plats liksom flera från Karlsborg, Trix och Tjust. Calle Strandberg och Annelie Westin från Stockholm AIK var också på plats.

Sörbyängens ungdommar trivdes i tivoliparken

För QUA blev det inget lag i A-finalen men Matts Linden, Anna Draca och Anki Köhler blev 2:a i C-turneringen. Christer Petterson, Anette Jensen och Marcus Nilsson från Trelleborg spelade semifinal i B-turneringen mot DM mästarna Leif Jönsson och Carina och Clas Janson. För Terje Nordborg, Michael Uppström och undertecknad slutade dagen i B-turneringen, trots vinst i skiljematchen.

 

Anna, Anki och Matts blev tvåa i C-turneringen

På Söndagsmorgonen var det poolspel i dubbel. Michael Uppström och undertecknad hamnade i en riktigt tuff grupp. Vi började med att besegra gårdagens semifinalister från Karlsborg i två timmar lång och hård match. Sedan spelade vi jämt med Jimmy Löf och Bosse Persson men till slut blev det seger till motståndarna. I skiljematchen mötte vi sedan Calle och Annelie från Stockholm och kunde vinna med 13-4. Det blev A-slutspel men de långa och hårda matcherna under morgonen gjorde att vi tog slut mentalt lite för tidigt denna dag.

Calle Strandberg och Annelie Westin från AIK trivdes men hade det motigt i gruset

För boulen är Wendes Open en riktig propagandatävling. Flera flanörer stannar och tittar och ställer frågor. Det spelas fin boule och det är roligt att se unga juniorer och duktiga spelare som t ex Vincent Weidmar besegra etablerade lag. I skrivande stund spelas söndagen A-final mellan landslagets Simon och Leo mot Willy och Robert.

Vincent hade roligt både på och bredvid boulebanan

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: birgitta.morau@gmail...

Se all info