Hoppa till sidans innehåll

Äggcupen en succé

15 APR 2022 21:06
Michael Uppström QUA och Terje Nordborg LVÄ vann Äggcuppen för V60 och i den Öppna klassen tog sig Mats Linden QUA och Bill Jakobsson QUA sig till final och slutade tvåa.
  • Uppdaterad: 15 APR 2022 21:06

Michael Uppström QUA och Terje Nordborg LVÄ vann Äggcuppen för V60 och i den Öppna klassen tog sig Mats Linden QUA och Bill Jakobsson QUA sig till final och slutade tvåa.

Långfredagen är det Äggcupen i Malmö. Så har det varit i 39 år förutom 2020 och 2021. En liten kall vind och lite regn på morgonen stoppade inte spelsugna boulespelare i Slottsparken. Som vanligt möttes man av trevliga och glada funktionärer från La boule d’Or. Vincent Weidemar och Moa INgelstedt vann juniorernas Äggcup. Dagen började med gruppspel.

Juniorvinnarna Moa och Vincent spelade bra och peppade varande föredömligt

I V60 grupp 2 hamnade Lisbeth Källström QUA och Klas Nilsson QUA i en trelagsgrupp med Ante Turkalj QUA och Susanne Lindblad BSJ och Lillens vänners  Per-Erik Holst och Helen Rosberg. Det blev Ante och Susanne samt Lillens vänner som tog sig till A-slutspel.

Lynn Ljungberg QUA och Dennis Paulsson hamnade i  den svåra grupp 3 med Kärnan och SFF och gick inte vidare till A-slutspel. Rune Elisson QUA och Johnny Person QUA råkade ut för samma sak i gupp 4. Anette Jönsson QUA och Karin Petrander QUA fick spela i en mycket svår fyrlagsgrupp med LVÄ, Helsingborg och Sundsvall. Leif Ljungseryd med Yngve Evaldsson samt Lena Hanssen och Lars-Åke Kullinder gick vidare från grupp 5.

Michael och Terje vann Äggcupen V60

I grupp 6 återfanns två lag från QUA. Ib Christensen QUA spelade med Jerry Käsper QUA och Michael Uppström QUA spelade med Terje Nordborg. I samma fyrlagsgrupp fanns Trelleborg och Tyringe. Det blev Michael, Terje och Tyringes Lars Cato och Claus-Göran Sjöholm som tog sig till A-slutspel. I grupp 7 spelade Jovanka Kristensson QUA och Birgitta Persson QUA och missade med minsta möjliga marginal att ta sig till A-slutspel på klotdifferens.

I grupp 8 spelade Christer Pettersen QUA med Eva-Karin Ingelstedt från Tyringe och tog sig till A-slutspel med tre överlägsna segrar. Det blev till slut en fin femteplats för duon.

Tyvärr fick Michel Uppström och Terje Nordborg möta Ante Turkalj och Susanne Lindblad redan i kvartsfinalen. Michael och Terje vann både kvarten och sedan semifinalen mot Oscar Bergman och Gunilla Petersson från Westwind.  Michael och Terje gick till final mot Jaime Higa och Jonny Patron från Kärnan. En enkel vinst konstaterade Terje efter finalen.

Mats och Bill gick till final i Öppen klass

I den Öppna klassen återfanns bara ett lag från QUA. I grupp 7 spelade Mats Linden och Bill Jakobsson. Det blev en jämn match mot Halmstad som slutade med förlust. Vinst möt Höganäs och Kävlinge räckte för avancemang till A-slutspel. Ronnebys Ronny Carlsson och Roger Svensson besegrades efter en tuff match i åttondelen. I kvarten väntade juniorerna Moa Ingelstedt och Vincent Weidmar som vunnit juniorernas tävling. QUA vann med gastkramande 13-11.

Semifinalen spelades mot Viktor och Henri von Eggers Patron. QUA var riktigt illa ute men bytte inom laget och vände till seger när solen tittade fram. I finalen mötte QUA Sami och Tari från Köpenhamn, Danmark. Det blev förlust med 7-13. Segrarna i både V60 och Öppen klass fick fina ägg i keramik med sig hem.

Köpenhamn och Danmark vann Äggacuppen Öppen klass i Malmö

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: birgitta.morau@gmail...

Se all info