Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bill Fasan 2021

Årskrönika oåret 2021

26 DEC 2021 13:57
Året 2021 både börjar och slutar i mörker. Pandemin skapar inställda tävlingar men också en söndertrasad kalender och träningstillfällen som går om intet. Pandemin dödar och skapar ett hårt tryck på vården. Hoppas 2022 blir bättre.
  • Uppdaterad: 26 DEC 2021 13:57

Tisdagen den 28/12 17:30-21 Träning som vanligt

Det var en mörk start på året 2021 för alla. För boulespelare innebar det inställda tävlingar från januari till och med maj månad. Det var tråkigt att inte träffas som vanligt och hela säsongen blev märklig, I juni kunde vi arrangera Malmö Open och QUA visade direkt att vi skött träningen trots pandemin och tog en fin 2:a plats genom Michael Nilsson, Michael Uppström Jerry Käsper, Ante Turkalj, Matts Linden och undertecknad.

I veteranernas landslagskval ställde Michael Nilsson, Michael Uppström, Matts Linden och Bill upp och tog sig till finalen i Falkenberg. Regnet öste ner dessa dagar i juli och äventyret var över redan på lördag. Det kändes som vi spelade i uppförsbacke och hade inte flytet man behöver. Vinsten värmde men inte tillräckligt.

DM var detta år flyttat till de datum SM veckan  brukar spela. DM var också kvaltävling för SM där vinnarna också fick spela mini-SM i Jönköping. I singel fick både ettan och tvåan biljett till SM. Terje Nordborg tog en fin tredjeplats i singel för V55 och Anette Jensen blev 5:a i dam. I trippel v65 blev Lisbeth Källström, Klas Nilsson och Jovanka Kristiansson. silvermedaljörer precis som Terje Nordborg, Sven Jönhede och Michael Uppström i trippel V55. Trea i V65 trippel blev Birgitta Morau, Ronny Björkman och Christer Svensson.

DM Guld blev det i skytte V55 genom Dennis Paulsson. Tyvärr var just denna gren struken från SM detta år så  efter stora DM hade QUA ingen som kvalificerat sig till SM. I lilla DM som gick helgen efter blev QUA sedan trea i V65 dubbel genom Terje Nordborg och Christer Pettersson. I V55 dubbel snubblade Michael Uppström och  Bill Jakobsson på mållinjen i finalen med 12-13 och fick njuta av ett silver med mersmak.

I V55 mixeddubbel fick QUA sin revansch genom Lynn Ljungberg och Bill Jakobsson. Guld och SM i Jönköping. Mini-SM i Jönköping började bra för QUA med vinst mot blivande mästarna från Boulero. Tyvärr förlorande Lynn och Bill sedan två jämna matcher och missade därmed semifinal och medalj.

Seriespelet var flyttat till hösten och QUA gjorde riktigt bra ifrån sig både i Motala där man slog blivande mästarna Boulero och i Lindome där man slog regerande mästarna från Kärnan. En fin tredjeplats, brons och segerpremie till QUA i veteranernas elitserie.  QUAs andralag i veteranserien åkte tyvärr ur förbundsserien och division 2  och spelar nästa år i distriktsserien. I distriktsseriens öppna klass div 4 blev QUA 5:a.

Under hösten har QUA tagit flera framskjutna placeringar i lokala tävlingar och utomlands. QUA har också gjort bra ifrån sig i Hallsvenskan. I slutet av säsongen spelades Svenska Cupen. För i V65 och damerna tog det roliga slut i kvalet. I V55 kvalet som spelades i Tyringe gick QUA vidare ganska enkelt med hjälp av  Anette Jensen, Matts Linden, Michael Nilsson, Sven Jönhede, Lynn Ljungberg, Michael Uppström, Ante Turkalj och Bill.

Finalspelet i Uppsala med  Kerstin Uppström, Matts Linden, Michael Nilsson, Lynn Ljungberg, Jerry Käsper, Ante Turkalj, Christer Pettersson och Bill Jakobsson kunde slutat med guld men Boulero slog ut oss i kvarten efter jämna matcher i tripplarna och vann till slut den avgörande dubbeln. Vi kan detta Oår, stolt kalla oss Sveriges tredje bästa lag för veteraner.

Tredjeplatsen i svenska cupens final klarades också utan en av QUAs viktigaste spelare, Michael Uppström. Elitlaget har hittat en riktigt fin laganda och vi hoppas att fler gör anspråk på platserna i laget. Anders Blixt hoppas vi kommer till spel under våren 2022.

 Ingen framgång utan ett gediget jobb på hemmaplan. QUAs Kenth Svensson gör ett fantastiskt arbete som ordförande i MBA och för Bouletoftahallen. Kjerstin Andersson och Agneta Nilsson från fjädern som oförtröttlig jobbar för Boulehallen. Kjerstin axlar ju också manteln som domare och tävlingsledare i Bouletoftahallen tillsammans med Gunilla Leandersson.

Ib Christiansen våran fantastiske banskötare som till 2022 flyttar licensen från fjäder till QUA. Årets banor har fått mycket lovord och är perfekta för att utveckla sin teknik. Christer Svensson som alltid finns tills hands. QUAs styrelse med ordförande Sven Jönhede i spetsen känns stabil och har skapat en go stämning i föreningen. Birgitta Morau som så skickligt får oss alla delaktiga, betydelsefulla och ständigt når oss med sin information.

Tack Christer Larsson som har tagit ut lagen för div 2 veteran och svenska cupen V65. Tack Rune Elison för hjälp med uttagning för QUAs öppna lag. Tack alla som hjälpt till i cafét och varit festfixare. Tack Karin för de fina rabatterna och blommorna utomhus.

Årets Danmarksmötet förlorades med minsta möjliga marginal. Returen ska spelas i Bouletoftahallen den 6 februari och i SSBF lag finns QUAs Mats Linden, Michael Uppström, Mickael Nilsson och Bill Jakobsson. Samma månad den 26 februari är det kvalifikationstävling till kommande möten. QUA har under de senaste 10 åren varit bland dom tre bästa i elitserien 6 gånger. Dessutom har vi två 5:e platser. Det är imponerande.

Tyvärr börjar 2022 lika mörkt som 2021. Pandemin skapar inställda tävlingar, en av årets höjdpunkter Fyrlingen i Borås är bara ett exempel. Vi kan bara hoppas att vaccinationen minskar antalet insjukna och att vården får en paus som de så väl behöver.

Hoppas vi kan spela som vanligt igen under 2022.

Gott nytt år

 

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: birgitta.morau@gmail...

Se all info