Hoppa till sidans innehåll

Blixt och dunderspel

04 DEC 2021 17:53
Det bjöds på dunderpel i Luciablixten, Bouletoftahallen. Fint arragemang och duktiga spelare på plats. VM-spelarna Anette Ramm Ericson, Vincent Weimar samt landlagsaktuella Jimmy Löf kunde man se spela på banorna.
  • Uppdaterad: 04 DEC 2021 17:53

Under lördagen spelades Luciablixten i Bouletoftahallen. Det var ca 30 lag som spelade öppen dubbel. Quatre Boule hade tre lag på plats. För Dennis och Lynn blev det B-turnering. Mats Linden och Anna Draca tog sig skickligt till slutspel i A men blev utslagna i åttondelen.

För Ante Turkalj och undertecknad började dagen riktigt bra. I första matchen fick motståndarna från Trelleborg bara ett poäng. Eftersom matcherna började på 3-3 så blev slutresultatet 13-4. Även det unga laget Marcus och Daniel besegrades stort med 13-6 och det blev gruppfinal mot Dan och Yngve. Även denna slutade 13-6.

Bäst att lyssna på Coachen

Ante och undertecknad gick som etta i gruppen direkt till kvartsfinalen. Det blev en viss väntan och kanske var detta orsaken till den dåliga starten. Första omgångens 0-5 förvandlades till underläge 0-9 med blixtens hastighet. Sedan började QUA spela bra och knaprade sig ifatt. Vid 9-9 hade undertecknad skjutit ut lillen i ett prekärt läge och Jesper spelat ut lillen i svårt underläge för dom.  

Jesper och Pontus från Lillens vänner hamnade i underläge med 12-11 innan dom kunde vända matchen igen och vinna 12-13. Det blev en 5:e plats med mersmak för QUA. Jesper och Pontus slog sedan landslagsmeriterade Joakim och Thomas med 13-11 och gick till final. Det blev Jimmy Löf och Patrik Andersson från LBO som vann finalen och därmed Luciablixten.

I Europacupen har svenska Tempête Club de Pétanque, eller kortare TED,  tagit sig till åttondel och möter ett Italienskt lag. Matcherna kan följas på Svensk Boule facebook. Tyvärr åkte TED ut.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: birgitta.morau@gmail...

Se all info