Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bill Final Blev de för Tommy och Leif (kortet taget vid annat tillfälle)

Final i Vellinge och medlemsmöte

04 SEP 2020 11:37
Det blev stora framgångar för QUA i Vellingespelen V65. Boka in medlemsmötet den 16/9 kl 18 och kom och skjut onsdagen den 9 september.
  • Uppdaterad: 04 SEP 2020 11:37

Det mörka oåret 2020 med Corona går mot sitt slut. I förbundet pågår en kraftig maktkamp där interna stridigheter och meningsskiljaktigheter diskuteras i sociala medier. Påhejade av redan trogna anhängare som skriver ord dom inte vågar säga. Det känns långt från den organisationskultur som många av oss är uppväxta i.

Boulespelandet pågår samtidigt för fullt i landet men i mindre sammanhang eller träning i ensamhet. Det finns mindre tävlingar att spela men dessa blir snabbt fulltecknade. För veteranboulen kan vi hoppas på nästa år nu när även Svenska Cupen skrinlagts. Danmarksmötet i höst är planerat till 10 oktober och i Malmö den 21 november så för Michael U, Michael N, Mats, Leif, Jaime och undertecknad blir det förhoppningsvis spel både i Danmark och hemma.

Tommy Karlsson och Leif Ljungsryd gick till final i Vellingespelen torsdagen den 3 september. Det var V65 och fjolårsvinnarna Terje Nordborg och Michael Uppström blev 3:a efter semifinal mot klubbkamraterna. Vinnare blev Smedkulans Anders och Birgitta Neroth.

Onsdagen den 16/9 kl. 18.00 är ni hjärtligt välkomna till ett medlemsmöte i hallen. Hallen öppnar för spel måndagen den 21 september. Tyvärr kommer inte Hallsvenskan att spelas i år

Många har till mig framfört önskemål att ta upp skytteträning. Min ambition är att på onsdagar kl 18 starta med övningar för att förbättra teknik för både skytte och lägg. Dessa övningar är självklart helt frivilliga. De som inte vill vara med på övningarna lottar och spelar.

Jag tänker starta i samband med att inomhussäsongen sätter igång.

En ide som kom i huvudet på undertecknad var att göra en skyttetävling redan under utomhussäsongen. Jag tänkte att vi har 5 stationer och att man skjuter på 2 avstånd i varje station, 6,5 och 7,5 meter. För detta tänkte jag använda 5 banor.

Stationerna är samma som i precisionsskjutning. Station 1 har ett klot, Station 2 har ett klot med lille framför sig, Station 3 har tre klot där man ska träffa det i mitten, Station 4 har två klot där man ska skjuta det bakom och på sista stationen ska man skjuta lillen.

Poängberäkningen är också samma. 1 poäng om man träffar klotet innan hinder. 3 poäng om man skjuter ut målklotet ur ringen och 5 poäng om man skjuter ut målklotet ur ringen och själv stannar inom ringen. Ett klot skjuts på varje avstånd och alltså skjuter man två klot på varje station/bana. Maxpoäng  50 poäng. Om vädret tillåter så blir det nästa onsdag den 9 september.

 

 

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: birgitta.morau@gmail...

Se all info