Hoppa till sidans innehåll

Förbundets Bouleting och årsmöte

24 APR 2021 19:22
Under lördagen var det Bouleting. En ny organisationsmodell för svenska bouleförbundet visades upp. Förberedelserna inför morgondagens årsmöte var mycket lyckade.
  • Uppdaterad: 24 APR 2021 19:22

Det vara via Teams, ett videokonferensprogram som alla kunde koppla upp sig och vara med på Bouletinget. På förmiddagen gick man igenom ekonomin med årsredovisning och budget. Efter detta presenterades svenska bouleförbundets arbete kring Corona pandemin.

Efter lunch presenterades motioner och tävlingsverksamhet. Det har ju blivit stopp för all tävling fram till 16 maj. SBF kommer troligtvis att ställa in seriespelet nu i juni och istället spela seriespelet som en enkelserie i höst utan slutspel.

Troligtvis seriespel till höst

Det betyder att uttagningskommittén behöver presentera trupper och därför är det dags för er som inte betalt licens att göra det om ni vill delta. Quatre Boule har lag i veteranernas elitserie, div 2 och öppen klass.

På Bouletinget senare del gick man genom disciplinnämndens arbetssätt och organisation, Förbundsstyrelsen sammansättning och organisation samt anpassning av stadgar till Riksidrottsförbundet.

Ny organisation

Rasmus Kling presenterade förbundets organisationsutvecklingsplan. Där kommittéer kommer få ett större ansvar och fungera som kitt mellan förbundets medlemmar  via föreningar, distrikt och förbund. I den nya organisationerna kommer Kommittéerna kommer använda Teams för att hantera möten, remisser och yttrande men även för att lagra dokument.

Teams

SBF har köpt in Teams för att kunna ha E-möte/Videokonferenser ofta och för att skapa en enhetlig miljö. Teams fungerade väldig bra under dagen och det vara bara RF:s representant  Anita Edlund som hördes dåligt. Undertecknad misstänker ett typiskt handhavande fel som ger ekodämpning.

Riksidrottsförbundets representant Anita Edlund var mycket nöjd med bouleförbundets Bouleting och skrev följande i chatten:

”Tack för att jag tick delta i ert möte idag. Vi inom RS arbetar med alla motioner och ansökningar inför RIM i maj som blir digital. Detta utifrån de riktlinjer som beslutas. Idag har ni redovisat er verksamhet och jag är imponerad av detta och ert engagemang. Önskar er lycka till med er Boule-verksamhet framöver. Vi hörs vid RIM. Tack från mig till alla er.”

Sammanfattningsvis blev det ett mycket lyckad Bouleting med många nöjda deltagare. Imorgon blir det årsmöte hoppas det blir lika bra.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: birgitta.morau@gmail...

Se all info