Hoppa till sidans innehåll

Frankrike världsmästare

22 NOV 2021 11:02
Frankrike gick nästan obesegrade ur turneringen. Det var bara Sverige som besegrade drömlaget med Suchard, Rocher, Lacroix och Quintais. Visserligen satt Dylan Rocher på bänken men det är ändå en bragd av Wiile, Simon, Ivar och Ali.
  • Uppdaterad: 22 NOV 2021 11:02

Fram till finalen hade Spaniens lag bara förlorat en match, mot Belgien. Spanien spelade snålt och skickligt och gjorde 5-6 klot varje omgång. I finalen kom nerverna och plötsligt kastade man bort två eller tre klot. Det var ändå en mycket jämn final. Quintais satt på bänken men blev inbytt mot Lacroix när Spanien började komma ifatt. Det är tveksamt om det bytet gjorde skillnad.

Det var till slut fyra missade skott från Spanien som avgjorde matchen. Frankrike blev välförtjänt världsmästare men Spaniens lagmaskin imponerade också. Javier var en läggare som höll högsta världsklass. Den unga skytten Jesus kommer vi få se mer av. Han tog både silver och brons i detta VM. Utslagen i skyttet av världsmästaren Dylan Rocher. Mellanspelaren Josito i Spanien var säkerheten själv fram till finalen. Dessutom var han energiknippe som visade spanska känslor.

Finland blev trea i detta VM. Semifinalen mot Spanien var slut på tre omgångar. Läggspelet hade varit Finlands styrka men banorna på centercourten, där Finland inte hade spelat skilde sig stort mot övriga banor i VM-arenan. Finland, Sverige och Danmark  har ändå visat att nordiska lag kan ta sig överst på prispallen. Tack Wille, Simon, Ivar och Ali och alla andra kring Sveriges landslag ni har 2021 brutit isen. Wille och Ivar var ju med och slog Frankrike i U23 senast. Det börjar bli en god vana i detta unga lag.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: birgitta.morau@gmail...

Se all info