Hoppa till sidans innehåll

Håkan Berg som mentor

05 OKT 2020 22:06
Att spela med Håkan Berg är spännande, lärorikt och roligt. En go gubbe från Kungsbacka strax söder om Göteborg.
  • Skapad: 05 OKT 2020 22:06

Undertecknad har alltid spanat in Håkan Bergs teknik. Hans mjuka handled och enkla kast där klotet gör jobbet ser så lätt ut. Kastet är alltid noga förberett och Håkan kastar mot sin noga utvalda nedslagsplats med stor pression.  Håkan Berg skott påminner väldigt mycket om hans läggteknik och han är en riktigt säker skytt.

Som medspelare är han både rolig och underhållande men framför allt är han en tävlingsmänniska. För Håkan är ingen motspelare omöjlig och han har alltid en tro på att han ska vinna. Sina medspelare behandlar han med respekt.

Håkan har spelat boule länge och började liksom Nils Holgerson i närheten av Skurup. Numera bor han i Kungsbacka. Håkan är utsedd stor spelare nr 13 av svenska bouleförbundet. Han har 100-tals landslagsmatcher, varit förbundskapten, vunnit SM och elitserier.

I Lindome som ligger norr om Kungsbacka spelade och vann han öppna elitserien, numera spelar han i Kärnans elitlag för veteraner. I Travemünde stora turnering ligger han oftast i toppskiktet trots att världseliten finns på plats. Han var produktionschef och hans analyser är ofta klarsynta och logiska. Det är inte roligt att få höra sanningen om man spelat dåligt efter matchen men nyttigt.

Håkan Berg ofta i toppskicktet i Travemunde Holstentorturnering

Som taktiker är han självklart grym. Alla borde lyssna när Håkan Berg analysera det aktuella läget i spelet. Självklart kan man komma med egna åsikter och om det är en bra idé så får man beröm. Att ha Håkan Berg som motståndare är tufft. Han är otroligt jämn och gör sällan ett dåligt klot. Ska du vinna över Håkan Berg måste man spela bra och klokt och absolut inte vara rädd för motståndet.

Hoppas vi ses på banan snart igen, Håkan Berg.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: birgitta.morau@gmail...

Se all info