Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bill Jakobsson Dansk dynamit

Inställt Danmarksmöte!

27 SEP 2020 20:08
Det blir inget möte mellan SSBF och Danmark år 2020. Det var den senaste tidens kraftiga ökning av Coronasmittade i Danmark som avgjorde saken.
  • Uppdaterad: 27 SEP 2020 20:08

Det var i Stockamölla Magnus Stenbock samlade sina trupper inför slaget i Helsingborg mot danskarna. I början på 1700-talet var det Pesten som drog in över världen igen och svenskar fick rökas innan dom släpptes in i Skåne. Detta hindrade inte Stenbocks arme från att trycka ut danskarna från Helsingborg.

I vår tid är det under fredfulla och lekfulla former som Skåne möter Danmark. Pesten är utrotad och istället krigar vi mot Corona. Ökningen av smittade i stora delar av Europa har även drabbat våra kära grannar. Danskarna får nu återinföra restriktioner under det som kallas andra vågen.

Tråkigt men väntat är nog den vanligaste kommentaren till det inställda mötet. Frågan är nu hur SSBF hanterar frågan om danskkvalet 2020 ska gälla även 2021? Detta var de sista roliga evenemang som vi veteraner hade sett fram emot och gör det tydligt att Oåret 2020 var ett mörkt år.

År 2021 börjar med Fyrlingen i Borås och fortsätter med Sweden invitation i Bouletoftahallen och sedan svenska cupen öppen.  Låt oss hoppas att Coronasmittan har gått ner kraftigt så vi kan glädjas åt mer rolig boule igen.

Fram tills årsskiftet är det minimerade tävlingar och träning som gäller. UK för elitserien har haft några möten. En ide från klubbens medlemmarnas har varit att skapa en spelartrupp för elitlaget.  Vi har anammat den iden och kommer snart att lansera spelartruppen för 2020/2021. Onsdagsträningarna kommer bli otroligt viktiga för att samträna denna trupp och andra lag vi tävlar med t ex svenska cupen dam.

Parallellt kommer jag sätta upp övningar på onsdagarna för de som önskar delta i detta. Onsdagsträningen består även denna vecka av två skott och två lägg övningar.

I skottövningarna gäller det att skjuta klot som ligger bakom ett hinder. Tre olika avstånd till målklotet så du kan välja om du vill skjuta en kula på varje avstånd eller tre från samma avstånd.

Läggövningarna handlar om att lägga mot klot. I denna övning finns ingen lille utan målet består av målkula med en ring runt. Det gäller att lägga ditt klot framför klotet.

5 poäng om din kula när den stannar och har kontakt med målklotet.

3 poäng om din kula ligger framför målklotet.

1 poäng om din kula ligger inom ringen.

 

De som bara vill lotta och spela gör det.

 

 

 

 

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: birgitta.morau@gmail...

Se all info