Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bill Jakobsson Janne har ofta basker i men stråhatt ger fint skydd motsolen

Janne – en doldis

24 JUL 2020 12:13
Alla kan spela boule men en del fastnar i sporten. Det är så viktigt att ha kul när man spelar boule. Janne och övriga i halvtiogänget i Pildammsparkens boulebana har den glädjen. Jannes skratt och entusiasm smittar men det är inget farligt virus.
  • Uppdaterad: 24 JUL 2020 12:13

Janne i Parken eller Jan-Erik Fhärm som han heter är en trogen boulespelare genom åren. När jag började spela var han säljare i stål men på fritiden kastade han stålet på banan istället. Under alla dessa år, under med och motgång har jag mött honom på boulebanan i Pildammsparken.

De första åren spelade vi flera turneringar. Janne skruvade in kulorna framför lillen med en otrolig precession. Jannes skruv är blandning av bak och sidoskruv och är otroligt effektiv. Jag minns att vi gick långt i turnering efter turnering trots att vi alltid var totalt nederlagstippade. En då landslagsaktuell Pablo Patron fick en stenhård match i en kvartfinal där ett lilleskott räddade matchen till Pablos fördel.

Janne är en otroligt vänlig person med ett gott hjärta. Blir mycket sällan arg men är noga med regler. Ibland tappar han fokus och blir yr, då kan de mesta hända. Jag har varit med  om att han plockat upp andras klot på banan bredvid, att han kastat sitt klot före lillen men när Janne inser misstagen ber han om ursäkt och istället kan vi skratta tillsammans åt alla tokerierna och historierna efteråt.

Undertecknad blev väldigt glad av att se Janne i Quatre Boule när jag kom tillbaka efter flera års frånvaro i boulen. Det var tråkigt men förståeligt när Janne lämnande klubben några år efteråt. Några gånger har vi råkat ses i Kockums Fritids badhus. Båda gillar att bada, i havet och inomhus under vintern. Janne har en lång badsäsong utomhus. Jag hoppas ”Janne i Parken” med baskern på sned spelar i många år till.

Skribent: Bill Jakobsson
Epost: Adressen Gömd
  1. Bra jobbat igen Bill

    (Rune 2020-07-25 kl 00:41) Anmäl

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info