Hoppa till sidans innehåll

Motala, Malmö och Tyringe

16 AUG 2021 09:32
Seriespelet startade i helgen. Det blev Succé i div 4 öppen klass och serieledning. För elitseriens veteraner gick det bra och man har häng på täten. Nästa omgång är 11-12 september.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2021 09:32

Motala är en idyllisk stad inbäddad mellan Motala strömmar och Vättern. De många restaurangerna och hotellen vittnar om staden som turistmagnet i Mellansverige men också att det är start och mål för Vätternrundan, cykelloppet på 30 mil som lockar vältränade från fjärran.

 

Motala är en välbseökt turiststad

Stockholm – Motala mal i huvudet som ett eko från förr då Motala var centrum för Rundradions långvåg. I stugorna satt mina farföräldrar och andra med kristallmottagare och lyssnade på nyheterna som via journalisterna i Stockholm skickades ut med radiomasterna i Motala.

 

Bouleförbundets seriespel arrangeras av Boule von Platen som hämtat sitt namn från Baltazar von Platen, Göta kanals grundare. Han grundade också Motala mekaniska för att förse kanalen med slussportar och detta blev startskottet även för Motala som stad. Solfjäder i Motalas vapen är von Platens ide om den solfjäderformade staden.

 

Mikael Uppström gjorde många viktiga mätningar under dagen och skötte rapporteringen.

Seriespelets Arrangemang var strålande, från bilparkering till matlåda. Elitserien började bra för ett taggat QUA som besegrade nykomlingarna Borås med 4-0 i solskenet. I nästa möte väntade Boo och det blev 1-1 innan lunchen. Vinsten togs med en sexa och en femma och gick fort.

 

Tunga regnmoln drog in över Motala på Lördagen.

Ett oväder drog in över Motala. Regnet öste ner och vinden tilltog. Matchen påbörjades igen och vi fick ett rejält försprång på 12-4 i en av matcherna men tappades tyvärr till 12-13.

 

Nykomlingarna Borås besegrades på lördag morgon

Det blev förlust mot Boo med 1-3. Sista matchen mot Bouljevikerna blev lång och segdragen. Som i förra matchen fick vi försprång med 12-7 men förlorade 12-13. Matchen MFF-IFK Göteborg i fotboll som spelades samtidigt gjorde sitt för att våra spelares fokus skulle försämras. Dessutom är ju undertecknad född ängel och blåvitt istället för övriga ljusblå i laget. Blåvitt vann självklart men QUA förlorade. I sista matchen för dagen vände QUA den till seger som gav lite tröst. Mötet slutade 1-3.

 

Välförkänt vila för Jerry, Micke och Ante.

På söndagen lyste solen och första matchen spelades mot starka Boulero från Stockholm. Det blev hårda bra matcher och slutade med fyra vinster. Nöjda spelare från QUA kunde ta en välförtjänt paus i solen. I sista matchen mötte vi Sundsvall. Det började bra med två segrar och för ena laget blev även den andra matchen enkel med en ledning på 12-0 slutade matchen 12-2. I sista matchen kämpade QUA tappert och hade ledningen fram till slutet då Sundsvall gick förbi. Mötet slutade 3-1.

 

Undertecknad och många andra fick se kortet i Motala

I matchen mot Sundsvall fick undertecknad gult kort och en varning av den uppmärksamma domaren. Vi skottögonblicken tappade undertecknad balansen och var halvvägs till lillen när klotet to mark. Lena Hansen (från Landskrona) men spelande för Sundsvall var snabb med att konstatera att hon minsann inte fått någon varning men det fick hon äta upp en halvtimme senare då hon fick varning för samma orsak som undertecknad. Det hjälpte inte att Särbon Kulan höll ett engagerat försvarstal men han fick en kär kram av Lena.

 

Lena Hansen fick varning

Domaren var mycket bra och aktiv. Det blev många gula kort och lagen klockades emellanåt. Att inte hålla balansen när man skjuter ger inte bara gult kort utan också sämre skott. Balans är grundläggande när man skjuter och lägger.

 

Taktiken diskuteras ständigt - Snillen speckulerar

Öppen klass i Malmö 

I Malmö gick det riktigt bra för det öppna laget i div 4, distriktserien. UK och lagledare Rune Elison är mycket nöjd med det fina spelet. Serieledning efter 2-2 mot Eslöv, 3-1 mot Helsingborgs Petanque och 4-0 mot Mataki boule Kullabygden. Dessa matcher spelades på lördagen.

 

QUAs duktiga spelare i öppen klass

På söndagen kom enda förlusten mot Tyringe 0-4. Denna match spelades på de något stenigare banorna och Rune kunde konstatera att vi borde träna lite oftare på dessa. Denna match tog också lång tid och det blev många åskådare förutom egna supporters. De två lag som skulle spela på banan efteråt samt blivande motståndare Åstorp blev åskådare. Sista matchen mot Åstorp slutade med vinst 4-0.

 

Div 2 veteraner i Tyringe

 

I Tyringe spelade veteraner div 2A i förbundsserien och började mot hemmalaget med en förlust 0-4. Sedan blev det vinst mot Vallås Bouleklubb 3-1. Sedan spelade man skickligt oavgjort mot Lillens Vänner. På söndagen blev det förluster mot Smedkulan 0-4 och Varberg Kulknappen 1-3. I tabellen hamnar man på 5:e plats med risk för nedflyttning till distriktsserien men bara en poäng bakom Varberg.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: birgitta.morau@gmail...

Se all info