Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lynn Ljungberg Bilen packas med förväntansfulla spelare.

På väg till seriespelet

10 JUN 2022 10:27
Det är till Täby som veteranernas elitlag tar sig. Under helgen är det seriespel. QUAs öppna lag spelar i Åstorp och veteranernas andra lag spelar i Malmö.
  • Uppdaterad: 10 JUN 2022 10:27

Bilen packas med 6 förväntansfulla elitspelare. Sven Jönhede valde att stanna hemma eftersom QUA behöver bemanna kafeterian i Bouletoftahallen under seriespelet i Malmö. Det är tragiskt att elitlaget ska tappa slagkraft men väldigt ansvarsfullt av vår ordförande Sven att hjälpa när bemanningen krisar. Ersättare för Sven kunde inte hittas till elitlaget så därför är det 7 spelare som bussas upp till Täby. Anders Blixt hämtas upp utanför Helsingborg. Mats och Lynn sitter längst fram och styr bussen. Undertecknad och Michael Uppström sitter i baksätet och Michael Nisson, Anders och Ante ockuperar mittfältet i bussen.

 

Elitlagets spelare och chaufför Mats Linden bemannar kafeterian    Foto Michael Uppström

Redan utanför Landskrona blir det trafikstockning eftersom en lastbil fått motorhaveri. Vid Hallandsåsen kommer regnet. Det är många timmar bilkörning på E4. När vi väl kommer till Stockholm behöver vi hitta en bra väg för att slippa kaos och köer.

 

Vi börjar lördagsmorgonen med att möta Sundsvall. Lens Hansen och Kulans lag är alltid svårslagna men senast lyckades vi vinna 3 av fyra matcher. Bolsjevikerna med Susanne som ofta besöker QUAs träningar är nästa lag vi möter. Det brukar bli långa och hårda matcher, två noggranna lag. Senaste mötet slutade med förlust 1-3. Sista laget vi möter under lördagen är Kärnan från Helsingborg. Patrons pågar är alltid tuffa att möta men sist blev det seger med 3-1. Detta är så nära derby vi kommer i årets elitserie.

På söndag möter vi BOO från Stockholm som kom tvåa endast en poäng före QUA i 2021 års elitserie, QUA blev trea. Vi avslutar besöket i Täby med match mot Fagersjö som tagit sig tillbaka till elitserien.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: birgitta.morau@gmail...

Se all info