Hoppa till sidans innehåll

QUA 3:a igen

18 SEP 2021 18:39
Björnspelen i Åstorp var som vanligt fint arrangerat. Dommaren Thomas Trobäck ökade trivselfaktorn med sin närvaro och fina tolkningar av regler.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2021 18:39

I helgen är det Björnspelen i Åstorp. På lördagen är det V55 och V65 dubbel och i V65 deltog Dennis och Klas samt Terje och Ib. Terje och Ib vann gruppen och gick vidare till A-slutspel. imponerande men i kvartsfinalen stod Mats Nilsson och Magnus Stibe för motståndet och det slutade med nederlag med knappa 11-13.

 

Ib och Terje blev 5:a i V65.    Foto:Bill

Ronnie Andersson och Arne Trobäck vann finalen över Mats och Magnus. Trea blev ”Kulan” från Sundsvall med Lena Hansen och Keneth/Birgitta från Varberg. Terje Nordborg från QUA blev 5:a med Ib.

 

I V55 dubbel var det bara sex lag anmälda. Tävlingsformen blev istället alla möter alla i 5 matcher. För Verner Heidenreich från Kärnan och undertecknad började dagen minst sagt trögt. Det stod 0-6 innan herrarna vaknade mot Svalöv. Det visade sig vara försent och det blev en klar förlust.

 

Verner Heidenreich och undertecknad blev 3:a i V55 av sex lag.   Foto:Bill

Förlust nummer två blev det mot Cato och Claus. Matchen såg ut att bli enkel för Tyringe med ledning 0-8 men Verner och undertecknad fick tag i lillen och bytte taktik. När det stod 12-8 kände vi segervittring men matchen slutade 12-13 vilket visade sig helt avgörande för slutresultatet.

Lasse Ståhl lät datorn ta reda på resultatet i den täta V55 dubbeln. Foto:Bill

Det blev flera lag på samma poäng och tävlingsledare Anders Ståhl skruvade lite på sig när han läste resultat. Etta blev Svalövs Jan Karsson och Lars Persson med 1 poäng bättre i klotskillnad än 2:an och 3:an. 2:a blev Lars Cato och Claus-Göran Sjöholm men samma klotskillnad som 3:an. Det var inbördes mötet somslutade 12-13 som avgjorde. 3:a blev Verner Heidenreich och undertecknad.

 

Imorgon spelas dam och öppen dubbel i Björnspelen. Ingen från QUA deltar.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: birgitta.morau@gmail...

Se all info