Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bill Jakobsson SAAB 900 1990 hemma igen från SM

Trix trippel

21 JUL 2019 07:27
Den flygande reportern är hemma igen efter äventyret i Linköping. Det blev en snöplig förlust mot Hällesåker för QUAs dubbelpar i V55 Sven Jönhede och Michael Uppström i åttondelen.
  • Uppdaterad: 21 JUL 2019 07:27

Reporterns 30 år gamla SAAB klarade resan tur och retur till Linköping galant. Nu får bilen vila men kanske används till nästa SM i Jönköping. Svenska bouleförbundets ordförande Pontus Thuresson berättade för vår reporter att banorna kommer att placeras på högskolans parkeringar. Det kommer med andra ord bli samma underlag som i Karlstads och Linköpings SM, tunt lager grus på asfalt.

Micke och Sven spelade dubbel i SM. Kortet taget under Varberg strandcup 

Dubbelparet Sven Jönhede och Michael Uppström gjorde riktigt bra ifrån sig. De slog bland annat ut Kärnans Jonny Patron och Jaime Higa i sextondelen. Sven och Micke blev utslagna av Börjesson/Åkesson från Hällesåker med minsta möjliga marginal 12-13 i åttondelen. Laget från Hällesåker gick sedan till final men förlorade klart mot starka paret Jörgen och Janne från Trix. Klubben Trix är från Skövde.

Janne Johansson från Trix gjorde därmed en trippel i detta SM. Janne tog guld i både singel, dubbel och trippel i V55. Inte nog med detta så har han hemmaplan till nästa SM i Jönköping. Janne berättar för den flygande reportern att  han bor mycket nära de tilltänkta banorna i hemstaden. Skönt när man har slitna knän, berättar Janne under vår gemensamma frukost samtidigt som han tar en spruta mot sin diabetes. Janne är både rolig och trevlig och just nu utan tvekan den bästa boulespelaren i V55 klassen.

För Terje gick det inte så bra för i detta SM trots en bra start med två raka vinster.  Han och ni andra kan börja träna inför SM 2020. Kanske kan man göra en träningsbana med just detta tuffa underlag. Kanske ska man köpa speciella klot för SM. Den  flygande reporterns glatta rostfria klot får en helt annan yta på SM banorna. Obouts RCX0 ger plötsligt både bra grepp i handen och gruset. I år gav det en finalplats i V55 trippel och ett brons i skytte. Därmed är jag också direktkvalificerad till nästa års skytte i Jönköping.

Framgångarna för t ex Boulegetingarnas juniorer, Coccinelles landslagspelare och övriga klasser kan man hitta på http://www.boule-sm.se/2019/

 

 

Skribent: Bill Jakobsson
Epost: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info