Hoppa till sidans innehåll

Varbergs Strandcup under vatten.

01 APR 2020 01:00
Tävlingsledningen i Kulknappen har fått stora problem med spelplatsen till Varbergs Strandcup. Ett vattenläckage har satt hela spelplatsen under vatten. Nu planeras för fullt en räddningsaktion.
  • Skapad: 01 APR 2020 01:00

Man försöker nu att hitta alternativa spelplatser i närområdet. Självklart kommer gångarna nedanför fästningen att användas. Det ryktas också om att borggården innanför murarna kan användas. Utanför det gamla Societetshuset kommer huvuddelen av tävlingen förläggas. Societetsparkens hårda grus kan bli en utmaning för många boulespelare.

 

Själva sekretariatet och försäljningen av kaffe och mat kommer ironiskt nog finnas i stadens anrika badhus på andra sidan Strandgatan. Här kommer också finnas toaletter både före damer och herrar. Närheten till det vackra kallbadhuset och dess strand kommer ge många sköna avsvalkande dopp under tävlingen. Om Kulknappens tävlingsledning har tagit sig vatten över huvudet får framtiden visa.

Varbergs kallbadhus har en inbjudande strand nära banorna.     Foto:Bill

Vatten har varit ett återkommande problem i staden. För den historiskt intresserade kan nämnas att brunnen ”Eskils  brunn” som finns inne  på borggården i fästningen inte alls är borrad. Det var slottsherren Anders Bing som lät rensa upp en klyfta i berget och sedan lägga en stenmur i kalkbruk tvärs över klyftan. På detta sätt fick man en brunn, dvs en regnuppsamlingsbrunn. Detta vatten var aldrig drickbart.

Den torra sommaren för året krävde mycket vatten       Foto:Bill

Det drickbara vattnet hämtades istället ur bäcken Rännan, eller Rinnen som den hette på danska. Numera har fästningen kommunalt vatten. Det kan också ha varit brist på vatten som avgjorde den 33 dagar långa belägringen 1569, då svenskarna kapitulerade och fick lämna tillbaka slottet till danskarna.

Vattenbärare vilar ut i Varberg          Foto:Bill

Att denna artikel är skriven till 1 april bör vara varning nog för att inte störa tävlingsledningen i Varberg med frågor. Kanske kan man få vattenbärarna på Brunnstorget att tömma det gamla stenbrottet så banorna blir spelbara igen.

Skribent: Bill Jakobsson
Epost: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info