Hoppa till sidans innehåll
Junior- och damlandslaget har kämpat tappert under VM i spanien.

VM, Julsäckar och Hallsvenskan

14 NOV 2021 22:25
Fyra i Fyra säckar. I Hallsvenskan är QUA två i fyran och femma i division 1. Under VM i Spanien gick Sveriges landslagsdamer till 16-dels final i trippel och till kvartsfinal i precisionsskjutning.
  • Uppdaterad: 14 NOV 2021 22:25

På lördagen spelades Fyra Julsäckar i Jutans inomhushall i Helsingborg. QUA hade två lag på plats. Klas Nilson, Dennis Paulsson, Ib Christensen och Per Holst tog fina 5 vinster. Mats Linden och undertecknad spelade med Yngve Edvaldsson och Dan Edman. I sista matchen hamnade man i final och spelade om segern men förlorade båda dubblarna och åkte ner till en fjärdeplats.

 

På plats fanns också två landslagsspelare som åker ner till Spanien på tisdag för att spela VM i Santa Anna. Både William Silfverberg och Simon Åkesson var på plats.

Simon Åkesson bildade trippellag med Jonas Jakobsson och Robert Ulfsson (från landslagets U23 lag som slog Frankrike och tog brons i EM 2019). Detta starka lag blev besegrades av Mats, Yngve och Dan.

Undertecknad hade en stenhård singel mot William Silfverberg som vid ställningen 8-12 slutade med ett skott på lillen av undertecknad. Lillen stannade en halvmeter från kortlinjen. Dan tyckte att Wille skulle bjuda på detta men Wille skakade på huvudet. Dans replik va stenhård. Då bjuder inte vi på vinsten i trippel.

Lillens Vänner var glada trots förlust      Foto:Lynn

I Hallsvenskan div 1 började dagen med vinst över Lillens Vänner med 3-1. Tyringes svårlagda banor gav utslag både på skott och lägg. Kärnan hade förstärkt sitt unga lag med lanslagsaktuelle Simon Åkesson. Mot Kärnan började man starkt och vann både Öppen trippel och mixeddubbel. Sedan förlorades mixedtrippeln klart men öppen dubbel förlorades med minsta möjliga marginal 12-13. I div 1 spelade Lynn Ljungberg, Jerry Käsper, Kerstin Uppström, Michael Nilsson, Bill Jakobsson och Tommy Karlsson.

 

Kärnans lag var skakat och nära förlust    Foto:Lynn

Sist på dagen var La Boule d’Or som stod för motståndet. Även här öppnade QUA starkt med två vinster. Sedan blev det förlust med knappa 10-13 i Öppen dubbel. Den sista matchen blev en riktig nagelbitare men slutade bra för QUA. Seger mot LBO och 5:a i tabellen. Kerstin Uppström hade bakat god kaka till kaffet och lagandan var härlig.

 

I Div 4 Började dagen med två oavgjorda matcher mot MTK från Kullabygden och Eslövs Petank. Mot Lillens vänner blev det förlust med 1-3. Därmed ligger man tvåa i tabellen.  Det var i Jutans inomhushall i Helsingborg som Rune Elisson, Ante Turkalj, , Marianne Lilja Nilsson, Birgitta Persson, Christer Pettersson, Anette Jensen och Kristina Wik spelade för QUA.

 

 

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

 Ange alt-text här.

Quatre Boule är en del i Malmö Bouleallians.

Till MBA:s hemsida.

 

Quatre Boule på Facebook  

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Bildresultat för youtube logga

Se boulefilmer från Youtube.

 

Postadress:
Quatre Boule Sällskapet - Boule
Birgitta Morau, Bettina Olssons väg 10
21837 Bunkeflostrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: birgitta.morau@gmail...

Se all info