Senaste nytt

Nyhetsarkiv för QUA

Gamla publicerade nyheter hittar du genom att bläddra i nyhetsarkivet. Klicka på knappen nedan för att koma till arkivet.

Danmark visade styrka

Det blev vinst för Danmark i veteranmötet i Staffanstorp. Arrangemanget var toppenbra och vi ser fram mot returen i Danmark i höst.

 

Det var en liten chock att se Danmark i nya gröna tröjor.  Det var inget flörtande med Grönland utan bara vilja att sätta lite ny färg på laget. QUA var välrepresenterat med två hela lag och halva damlaget. Anna Draca fick göra ett inhopp och spelade i damlaget tillsammans med Agneta Ljungberg Bengtsson, Helen Rosberg och Ingegärd Florin. Jaime Higa hoppade in i laget med Jerry, Ante och Fleming. Kenneth Bengtsson spelade med Mats, Michael och undertecknad.


Per Holst hoppade in istället för Thomas Wiede i första laget. Det blev till slut 16-32 till Danmarks fördel. Det danska lagen spelade ovanligt bra och segern var mycket rättvis. Danskarna skytte var stundtals på högsta nivå. Flera gånger levererade skytten tre carreauer. Vilket ger bra utdelning i singel som spelades samtidigt med trippeln men natuligtvis också betydelsefullt i efterföljande dubblar.


Arrangemanget var toppklass! Fredrik och Thomas gjorde en fantastisk insats som tävlingsledning. Domare Gustav, mätdomare och serveringspersonal från Lillens Vänner gjorde allt för den goda stämningen. Köttgrytan som serverades till lunch var otroligt god och allt flöt på. Staffanstorps boulehall är perfekt för detta arrangemang. Hallen storlek är precis lagom och skapar så fin stämning. Skärmar som visar resultaten är kanon!


Tack alla inblandade för en otroligt rolig dag med boule bland goda vänner.


Bill Jakobsson

QUA till semifinal

Bästa QUA-laget i Bouletoftaspelen heter Dorra, i år liksom i fjor. Om minnet inte sviker mig så gick de obesegrade genom förra säsongen och är sålunda regerande mästare.


Tommy Karlsson och Michael Nilsson har spelat tongivande roller i båda upplagorna. I år blev det en andraplats i grundserien, som följdes upp med en fjärdeplacering i fortsättningsserien.


Under torsdagskvällen fick vi se dem möta laget Gravy Train i en svängig, spännande, välspelad och cirka två timmar lång kvartsfinal. Bakom namnet namnet Gravy Train döljer sig de tre tjejerna Nina Roth, Saga Wahlberg och Anette Ramm-Ericson, samt fjärde lagmedlemmen Steen Sylvander. Han spelade dock inte i denna kvartsfinal.


Micke och Tommy inledde i stor stil och drog ifrån till 8-3. Sedan fick motståndarna upp ångan och gick upp i ledning, tog sju raka och hade först 10-8 och ett par rundor senare 12-9, innan våra gubbar åter kunde vända och vinna med 13-12.


Jag hade bara tillfälle att se den sista fjärdedelen av matchen, men hann bli rejält imponerad. Bara att gratulera alla inblandade till fina insatser. Saga med fina lägg, Nina med pricksäkert skytte och så stabila Anette, som sällan gör en dålig match.


Men den här gången matchades de fullt ut av Micke och Tommy. De två fungerar ypperligt tillsammans. Bra grundspel, som de behåller även när de är under press. De gör sitt jobb, lugnt och metodiskt.

Micke spelar i QUA:s veteranlag i elitserien. Tommy har valt att avstå spel i det sammanhanget, men skulle utan tvekan platsa även där.


I detta A-slutspel gick, förutom Dorra, också BMF, MJTD och Golden Girls vidare till semifinal. BMF har varit suveräna denna säsong. Torsdagens seger mot Boule de Jour var den 18:e i rad. BMF är lika med Bosse (Persson), Mikael (Larsson) och Fredrik (Svensson). I lag Dorra ingår även Bill Jakobsson och Michael Uppström.

I B-slutspelet gör följande fyra lag upp i semifinalerna: Lapahach, Fjädrarna, The Bastard och Team 3 L.


I C-slutspel är det: Gräddboularna, Boule For You, Stjerneskud och Petanque Boys. Vem som möter vem i semifinalerna presenteras av tävlingsledare Kjerstin Andersson inom kort.

Semifinaler, finaler och matcher om tredjepris spelas torsdag den 4 april.


Dennis Paulsson

SSBF - Danmark

Kenneth Bengtsson spelar mot Danmark.


Till helgen ska våra veteraner att kampas mot Danmark.

Sven Jönhede har problem med sin arm och hoppar av han ersätts med Kenneth Bengtsson.


SSBF kommer att sända på sin Sydsvenska boulförbundets Facebook,

medans Danmark kommer att sända på youtube.


Resultaten uppdateras löpande och går att följa här:


Bill Jakobsson

Agneta möter Danmark

Agneta Ljungberg Bengtsson, Gunilla Leandersson och två från Lillens Vänner kommer bilda damlaget när SSBF möter Danmark.


På lördag spelas det mot Danmark. Ante, Jerry, Felming och Michael U bildar ett lag och Mats, Michael N, Sven och undertecknad bildar ett annat och dessutom ingår Agneta i damlaget som möter Danmark. De övriga två lagens damspelare har lämnat återbud.

Lynn ny Kassör

Lynn tar över som kassör, -”viktigt att ställa upp”.


Quatre Boule höll sitt årsmöte i dag med 31 närvarande medlemmar. Inga sensationer, men några positiva nyheter. Den viktigaste var att föreningen fått en ny kassör efter avgående Kerstin Uppström. Kerstin har under fem år gjort ett synnerligen gediget och noggrant arbete. Hon är värd all uppskattning för sin insats.


Samtidigt som vi tackar av Kerstin, så önskar vi efterträdaren Lynn Ljungberg hjärtligt välkommen. Ett mycket bra val. Lynn blir då även ledamot i styrelsen. Hon har lång erfarenhet av föreningsarbete.


- Jag fick mitt första ideella uppdrag i en förening när jag var 15 år. Så man kan väl säga att jag är rutinerad.


Vilka uppdrag har du haft?

- Jag har varit ordförande, sekreterare, ledamot i styrelser och suttit med i valberedningar.


Varför tar du det här uppdraget i QUA?

- Det är viktigt att ställa upp, så vi kan fortsätta med vår fina bouleverksamhet. Jag känner mig trygg med övriga styrelsen och att Kerstin blir min mentor.


Din erfarenhet av ekonomiskt arbete?

- Jag var driftare i La Boule d’Or i typ fem år. Det innebar att jag skötte den löpande ekonomin. Jag gjorde allt utom deklaration och lägga in på bokföringskonton.


Lynn arbetar som facklig ombudsman för Vision (f.d. SKTF), som är ett TCO-förbund. Men det jobbet lämnar hon i februari nästa år. Då är det dags att gå i pension.


Hur känns det?

- En ny fas i livet. Spännande. Fler sovmorgnar…


Annat postivt från årsmötet.

Medlemsavgiften på 350 kr blir oförändrad 2025.

Under punkten Övriga frågor diskuterades det arbete som UK gör och hur ansvariga för de olika lagen ska samarbeta.


Roland Bengtsson föreslog att Michael Uppström (elitlaget veteran), Robert Sjöström (öppna laget div 3) och han själv (div 2 veteran) ska träffas och diskutera hur man ska samordna arbetet med uttagningarna till de olika lagen. Det mötet blir av på onsdag nästa vecka.


En motion inlämnad av Bill Jakobsson avslogs med siffrorna 17-9. Den gick ut på att ingen medlem i QUA ska få lov att anmäla sig till eller delta i egna tävlingar innan bemanning till tävlingen är klar. Gäller även tävlingar där QUA inte är arrangör, men där våra medlemmar ska hjälpa till med bemanning.

Efter en kort diskussion avslogs motionen, med tillägget att styrelsen ska arbeta om yrkandet och komma med en ny formulering.


Mer info från mötet längre fram.


Dennis Paulsson

Youtube SSBF-DPF

Danska förbundet sänder danskamötet från Sverige via sin Youtube-kanal.


Lördagens kamp mellan skånes och Danmarks veteraner kommer att visa på Danmarks Yourtube-kanal


Kom ihåg att abonnera på kanalen så kan du se matchen på en smart-TV. Det finns kameror som man kan låna via SSBF för att sända matcher. Kontakta SSBF, Sydsvenska Bouleförbundet.


Bill


Tre tjejer treor

Tre tjejer från QUA spelade mycket bra i Tyringes "Par i damer".


Det blev fina tredjeplatser för Susanne Lindberg som spelade med Lynn Ljungberg och Agneta Ljungberg Bengtsson som spelade med Mari Nordfors. Det krävdes två hemmalag från Tyringe för att slå ut våra lag i semifinalen.


Själv är jag uppe i Stockholm på Svenska bouleförbundets styrelsemöte. Efter mötet kunde jag koppla upp mot hotellets TV och se semifinalerna.


Bill Jakobsson

En dag med vänner

Birgitta Morau berättar om mötet med våra danska vänner.


Vi började 9.00 med kaffe/te och frallor. Palle Olsen agerade värd och hälsade gästerna välkomna. Han tog sedan hand om både danskarna och oss på ett förträffligt sätt under dagen.


Efter frukost spelade vi tre matcher på tid, ca 50 minuter. Sedan åt vi goda smörgåstårtor, något som Danmark tydligen inte har. Spelade sedan ytterligare en match och därefter blev det prisutdelning, kaffe med tårta o kakor som Lena Hansen hade bakat. Kerstin Uppström och Ulla Sahlin skötte köket med bravur.


Claes Berthelsen, Holbæks UK och lagledare för dagen, räknade ihop resultaten efter de fyra omgångarna (40 matcher) och kunde konstatera att Danmark vunnit tävlingen med 22-18.


Bäst bland de danska dubbelparen var Michael Jensen och Thomas Kjøller med fyra vinster och + 32 i klotskillnad. I QUA var Birgitta Morau och Ronny Björkman främst med tre vinster och + 19.


De vinnande paren belönades med vardera två fina flaskor vin som delades ut av Claus Berthelsen. Sedan tackade han också QUA och överlämnade även där två flaskor vin, som togs emot av Palle Olsen.

Allt som allt en trevlig dag och vi ser fram emot nästa möte med våra danska vänner.

Vänmöte med Holbaek

Quatre Boule har just nu cirka 65 medlemmar. En tredjedel av dem tävlar under lördagen.


Vi har 20 deltagare i vänskapsutbytet mot Holbæk i Bouletoftahallen och två till i Lillens Femkamp i Staffanstorp. QUA har revansch att utkräva på Holbæk efter något genanta 11-29 på 40 dubbelmatcher vid mötet i Danmark i höstas. Vi får väl hoppas att hemmaplan och bättre motivation kan avgöra till vår fördel. Men danskarna är bra så det blir inga lättköpta segrar.


Samtidigt måste vi komma ihåg att det handlar om ett vänskapsbyte så vi ska inte stirra oss blinda på resultat. Att umgås och trivas i gott sällskap är minst lika viktigt.


Dennis Paulsson

Danskmöte flyttat

Det är i Staffanstorps boulehall vi möter Danmarks veteraner meddelar Fredrik på messanger.


Bill

Seriespelet

Allt tyder på att första omgången spelas i Malmö  för både elitlaget och div 2. Det står klart när man kollar SBF-online.

 

Det blir ”himmaplan” för QUA. Boka 15-16 juni för seriespelet 2024. I år kommer det först bli spel i Malmö för båda lagen i veteranklassen. Till hösten kommer det bli gemensam spelplats för hela förbundsserien någonstans i Sverige 10-11 augusti.


För vårt öppna lag som vann division 4 och spelar i div 3 detta år är plats inte klar. Distriktsseriens öppna klass sköts av Sydsvenska Bouleförbundet.

 

Bill Jakobsson

QUA söker kassör

Vår duktiga kassör Kerstin Uppström slutar och QUA skall välja ny kassör på årsmötet. Valberedningen letar med ljus och lykta men ha gått bet.


Har du jobbat med ekonomi eller tycker det är roligt kontakta valberedningen. Känner du någon i klubben som du tror är bra på detta be dom höra av sig.


Vår valberedningen som består av följande  tar tacksamt emot alla förslag;


Ronny Björkman ordf

Michael Nilsson

Christer Larsson



QUA 3:a i öppen

Söndagen bjöd på ändå större framgångar men det trodde ingen  på morgonen. Tredjeplats blev det i Jönköpings regionala öppna tävling Fyrmanna i Istanboules hemtrevliga hall.


Det var fyra sega gubbar som tog sig upp i gryningen och det kändes i kroppen att man spelat hela lördagen. Undertecknads handled hade värkt hela natten och överbelastningsskadan gjorde rollen som skytt omöjlig. Under uppvärmningen verkade dagen bli en mardröm. Undertecknad borde bli utbytt men fick agera läggare och laget från gårdagen fick byggas om.


Traktens son John Bauer målade troll och prinsessor i sagornas värld och det var sagornas värld vi fick hämta vårt hopp. Första matchen gick mot Landslagets förbundskapten Emil och hans duktiga unga spelare från Le Petit. Det blev två stenhårda, jämna dubblar och i undertecknads match lades det kloss på kloss. Det slutade med två segrar till QUA med minsta marginal.


Don Camillos öppna lag från Kosta som gick till final i Svenska cupen och ska möta LBO i kvartsfinalen blev nästa motståndare. I singeln spelade Michael Nilsson stålande mot duktiga Lindali Andersson och vann övertygande. För trippellaget gick det trögare men till slut kunde matchen avgöras med skott från både Anders, undertecknad och Kenneth som avgjorde matchen i ett prekärt läge.


Fyra vinster placerade oss bland topplagen. Skulle vi få möta Boulero, Simon Åkessson, Lukas Rudin, Nicolas Gonzales Hedqvist eller någon annan landslagsmeriterat lag? Svaret blev paret Annelie Westin, Calle Strandberg från Coccinelle samt Patrik och David Wiik från LBO. Anders och undertecknad vann övertygande med 13-6 mot Annelie och Calle. Far och son Wiik kunde till slut vinna sin match och laget blev två i grundserien med 5 vinster och 15 i kvot. QUA blev trea med 5 vinster och 13 i kvot. Båda lagen till A-slutspel.


I Kvartsfinalen ställdes QUA mot Västergötlands Bison. Michael Nilsson spelade oerhört bra i singel och vann. I trippen hade värken i handleden släppt och skotten satt fint. Med fint läggspel och bra skott var vi i semifinal. Återigen ställdes vi mot Calle, Annelie, David och Patrik men den här gången spelade motståndarna bättre och dessutom var vi ordentligt trötta i både ben och huvud.


Glada kunde vi hämta ut prispengar och tacka den utmärkte domaren Mikael Persson och det fantastiska arrangemanget av IST med tävlingsledaren Göran Hjalmarsson i spetsen. Vann gjorde Karlsborg förstärkta med Bo Persson från LBO. Vi delade tredjeplatsen med veteranerna från Boulero som vann lördagens fyrmanna i V55.


Bill Jakobsson

Domare Mikael Persson var en rolig och trevlig prick        Foto:Bill

Nära semifinal för QUA

 Det blev en fin femteplats i fymanna turneringen i Jönköping för Kenneth, Bengtsson Michael Nilsson, Ander Blixt samt undertecknad.

 

Det är i Jönköpingsklubbens I-stan-boules  inomhushall det spelas fyrmanna. Hela sveriges elit samlas och spelar tre matcher Monrad innan slutspelet. Quatre Boule var seedade trea och ärkerivalerna från Bouolero etta.

 

För QUA startade tävlingen med två dubblar mot ett annat lag från Boulero och två fina segrar. Sedan spelades det trippel och en singel mot Lejonkulan. Tyvärr förlorade undertecknad singeln klart. I nästa match blev det två dubblar igen mot hemmaklubben som slutade med en förlust och en vinst. Det räckte för A-slutspel och kvartsfinal.

 

I kvartsfinalen väntade första-seedade Boulero. För Anders och undertecknad blev det dagen bästa match och efter ledning 8-0 blev det till slut förlust med 12-13. Även Kenneth och Michael hade en jämn dubbel men även där blev det förlust. Imorgon spelas öppen klass.


Bill Jakobsson

Hej Boulevänner!

 

 

Årsmöte

Som vi nämnt tidigare har QUA sitt årsmöte måndagen den 18/3 kl. 18.00 i Bouletofta­hallen. Välkomna! Kallelsen och dagordningen bifogas.

 

KM i singel

KM i singel kommer att spelas lördagen den 13 april. Inbjudan bifogas. Anmälningslista kommer att sättas upp på anslagstavlan.

 

Utbyte med Holbaek

Lördagen den 9/3 kommer den danska klubben Holbaek till Bouletoftahallen.

20 medlemmar från QUA kan spela. Först till kvarn gäller. Bilda gärna egna dubbellag. Vi bjuder på frallor och kaffe, landgång och kaffe o kaka. Lista kommer att sättas upp på anslagstavlan.

 

Seriespel

Det första seriespelet i sommar spelas 15-16 juni. Lista för intresseanmälan kommer att sättas upp på anslagstavlan för Vet.laget div. 2 samt det öppna laget div. 3.

 

Styrelsen QUATRE BOULE

QUA trea och tvåa

Båda lagen från QUA levererade i Hallsvenskan under lördagen.


Det var en trevlig resa genom skogarna till Tyringe för div1-laget från QUA. I Första  matchen i mötet mot Kärnan vilade sig Lena och Bill. Mats spelade mixed dubbel med Agneta och förlorade mot ungdomarna i Kärnan. Michael, Jerry och Kenneth spelade stabilt och vann sin match. I nästa match fick Kenneth och Agneta vila. Bill, Mats och Lena i mixed trippel vann klart vilket även dubbelparet Michael och Jerry gjorde. Matchen mot Kärnan slutade alltså 3-1.


Serieledande Kävlinge stod för motståndet i nästa möte och det blev jämna matcher som båda slutade till Kävlinges fördel. 11-13 förlorade Mats och Lena med och i trippeln 10-13 som spelades av Jerry, Bill och Michael. De knappa förlusterna sved men i de kvarvarande matcherna gick det bättre. Dubbelparet Mats och Kenneth vann 13-4 och Mixed trippeln med Lena, Agneta och Bill vanns med 13-3. Matchen mot serieledarna slutade alltså 2-2.


Divison 1 laget kan luta sig tillbaka obesegrade i möten och trea i tabellen. Till hösten fortsätter Hallsvenskan med mötet mot Tyringe och sedan vänder serien. Tyringe som arrangerade denna omgång gjorde det strålande.


För div 3 som spelade i Malmö gick det lika bra. Vinst mot Lillens vänner och oavgjort mot Helsingborg. Spelade gjorde Johnny Persson, Lisbeth Källström, Annika Nilsson, Benny Andersson, Palle Olsen  och  Tommy Karlsson. Hallsvenskan fortsätter till hösten med QUA på en fin andraplats i div 3.


Bill Jakobsson Coach

Lag 3 Michael Uppström, Sven jönhede, Matts Lindén och Bill Jakobsson

Lag 2 Michael Uppström, Jerry Käsper, Flemming Ipsen och sittandes Ante Turkalj

Jättesuccé för QUA

Två av tre QUA-lag till danskmötet!


Kvalet till Danskmötet blev en jättesuccé för Quatre Boules veteraner. Gänget som ska kämpa mot danskarna den 23 mars består av åtta spelare från QUA, tre från La Boule d’Or och en från Coccinelle. Imponerande!

Spelarna i de lyckosamma lagen är Bill Jakobsson, Matts Lindén, Michael Nilsson och Sven Jönhede samt Jerry Käsper, Ante Turkalj, Flemming Ipsen och Michael Uppström.


Det tredje QUA-laget som deltog i kvalet förlorade inget av mötena i gruppen. Hade en vinst och två oavgjorda, men föll på sämre klotskillnad. Laget bestod av Klas Nilsson, Palle Olsen, Kenneth Bengtsson och Dennis Paulsson.


Quatre Boule gjorde också bra i från sig i damklassen Lena Hansen och Jovanka Kristiansson spelade tillsammans med Christel Klingelhöfer, Trelleborg och Lynn Ljungberg, La Boule d’Or.


De mötte ett lag med landslagsmeriterade Eva Carlsson och Anette Ramm-Ericson (LBO), plus Pia Wirentoft-Lindberg (LBO) och Bodil Tjäderkvist Fjädern. Hade 3-3 efter sex matcher, men föll i både trippel och singel i den avslutande omgången.


Dennis Paulsson

Hej Boulevänner!

 QUA har nu 65 medlemmar. Vi har fått en hel del nya medlemmar, vilket är trevligt. Vi hälsar alla nya medlemmar välkomna till klubben.

 

Årsmöte

Måndagen 18 mars kommer QUA att ha sitt årsmöte. Kallelse och dagordning kommer i god tid före mötet.

 

Bemanning torsdagar

Varannan torsdag (5 ggr till) kommer det att spelas Torsdagsspel. Då brukar det komma mellan 30-50 personer som spelar. Det behövs 2 personer som står i caféet.

QUA har hand om caféet 18/1 (bemanningen är klar), 15/2 och 14/3.

Konsulten har hand om caféet 1/2 och 29/2.

Lista finns på anslagstavlan.

 

Tävlingar

Den 3 februari är det åter igen Hallsvenskan i hallen. Lista finns på anslagstavlan. De

som inte blir uttagna till Hallsvenskan v.v. hjälp till. Det spelas endast 2 möten.

Det behövs 3 personer 7.30-12.00, 3 personer 12.00 till slut (ca 16-17). Dessutom behövs det 1 person 10.00 – ca 13.00 som grillar.

 

Uttagna 3/2

Div 3 i Malmö:

Johnny Persson, Lisbeth Källström, Annika Nilsson Fleming Ipsen, Palle Olsen  och  Tommy Karlsson.

 

Div 1 i Tyringe

Jerry Käsper, Bill Jakobsson, Lena Hansen, Michael Nilsson, Mats Linden, Agneta Ljungberg Bengtsson och Kenneth Bengtsson.

 

Medlemslista

Eftersom QUA fått en del nya medlemmar bifogas här en ny lista. Kolla som vanligt om allt stämmer. Annars meddela till birgitta.morau@gmail.com.

 

SBF Online

När ni vill logga in på SBF Online för att t.ex. anmäla till tävlingar är det följande som gäller:


Ändra inte lösenordet. Kontkta Birgitta om du har problem med inloggning.

 

Styrelsen QUATRE BOULE

Bra debut av Lena H

Det började bra för QUA i Hallsvenskan under lördagen och fortsatte med oavgjort. Lena och Mats storspelade.


I division 1 mötte QUA fjolårsvinnarna från Lillens vänner och började med två klara segrar. Minnesvärt är när Ante Turkalj sätter en klockren carraeu i öppna tripplen. Mats Linden och Lena Hansen spelade en riktigt bra mixed dubbel. Jerry, Ante och undertecknad vann rättvist öppen trippel. Sedan vann Mats, Lena och Anna sin mixed trippel och vinsten var hemma. Det kunde blivit 4-0 i mötet men tyvärr missade Undertecknad 6 skott i rad på matchbollar och Ante två. Så förlusten kunde skrivas 12-13.


Efter vinsten mot Lillens vänner mötte vi La boule d’Or. Anna och Mats spelade fint hem mixed dubbel med 13-4. Lena, Jerry och undertecknad ledde med 8-2 när vi tappade matchen till 8-13. Sedan vann Mats och Ante öppen dubbel. Vid ställningen 9-9 för Mats möjlighet att skjuta hem matchen. Skottet är perfekt och oavgjort mot La boule d’Or säkras, 2-2. Detta innebär att QUA är trea i Hallsvenskans division 1.


I Åstorp spelades div 3 och det blev oerhört jämt i första matchen mot Rövarkulan, 12-13, 13-12, 13-6 och 7-13. Oavgjort 2-2 är en bra start. Nästa match mot Smedkulan slutade också 2-2. Två oavgjorda och en fin fjärdeplats. Nästa omgång för div 3 spelas i Malmö den 3/2.


Bill Jakobsson

Topp 100

Anders Blixt har taget sig in bland topp 10:e på rankinglistan för V55.

Rankinglistan på SBF-online avgör seedningen i många tävlingar. Fyra spelare i QUA finns bland de hundra bästa i V55-klassen. Anders Blixt ligger på en fin niondeplats mycket tack vare förra årets fina DM. På 16:e plats hitta vi Bill på 32 poäng och Mats Linden är 59:a med 16 poäng. Mickael Nilsson ligger på 75:e plats med sina 12 poäng.


I V65 finner man Ante Tukalj på 83:e plats med 13 poäng. Det är lite förvånande att QUA med så många i V65 klassen inte har fler bland de hundra bästa. I öppna klassen har vi ingen bland de 100 bäst rankade. Framgångar i DM och SM är ju avgörande och SM i Kalmar var resultatmässigt uselt för QUA. SM i Lund borde vara en bra anledning att satsa lite extra i år.


Hallsvenskan

På lördag spelas Hallsvenskan Åstorp för div 3. Till hallsvenskan första omgång är Agneta Ljungberg Bengtsson, Kenneth Bengtsson, Jovanka Kristensen, Johnny Persson, Karin Petrander och Åke Kullman uttagna till div 3. Spelare uttagna till div 1 är Jerry Käsper, Bill Jakobsson, Lena Hansen, Ante Turkalj, Mats Linden och Anna Draca.


Bill Jakobsson

Kallt i Borås

 Det blev tyvärr hemfärd tidigt för alla spelare i QUA


Dommaren på Fyrlingen hade synpunkter på klädseln. QUA fick beröm för vår enhetliga klädsel. Han berömde Michael Nilsson och undertecknad  som till och med hade vikt kragen på samma sätt. QUAs lag blev hemskickat av Slottskogen i första matchen på morgonen.

 

Det började bra med ledning 9-3 men slutade 9-13 i trippeln. Mats och undertecknad vann vår dubbel med 13-10. Michael och Anders hade 12-12 men förlorade på matchens sista skott. Sven Jönhede förlorade också i B och fick åka hem samtidigt.

 

Året spelare att bli invald i Hall of fame blev Lasse Dithmar från Danska landslaget. Allt spel staannades upp och under rungande applåder fick Lasse motta sitt pris. Slutresultatet kan man läsa på sbf-online eller Fyrlingens Facebooksida.

 

Bill Jakobbson

Lasse Dithmar i Hall off Fame        Foto:Bill

Fyrlingen i Borås

Lördagens fyrling i Borås är en boulefest som börjar det nya bouleåret.


Igår fick undertecknade äran att bli tävlingsjury och det var inte det minsta arbetsbetungande. Spelet idag gick i moll och det fanns en en förklaring. Det armband Mats fått av sina barn och som var vårt turarmband igår glömdes på hotellet.


För Anders, Mats, Michael och undertecknad blev det två förluster mot blandade landslagsasspiranter i två olika lag. Det spelades en trippel och två dubblar mot varje lag. Det betyder att laget från QUA spelar D-turnering imorgon. Laget möter Slottskogen från Göteborg.


För Sven Jönhede har det gått mycket bättre och i skrivande stund ca kl 22 på kvällen spelar man trippel mot Lindome om plats i B- eller C-turneringen.

Vi önskar alla en god natts sömn och alla lycka till Sven.


Bill Jakobsson


Final för QUA

 Det blev silver efter förlust i finalen mot Bouleros elitlag i nationella trippeln i Borås.

 

Färden upp genom Skåne blev händelserik. Bill kastade sig på ett  sista tåg mot Helsingborg. Avgångstavlan lyste röd med inställda tåg. I Lund hann Mats med en halv minut till godo med på samma tåg. Lugnar blev bilfärden från Helsingborg med Anders Blixt som skicklig förare.

 

Den nationella trippeln i Borås fredagen den 5 januari började bra för QUAs Anders Blixt, Mats Linden och undertecknad. I första matchen besegrades ett väl kampat Västgöta Dahl. I vinnare mot vinnarmatchen vann QUA mot andraseedade Trix. En jämn match där ändå QUA tog de flesta poängen.

 

Det var varmt och skönt inne i hallen men ute var det isande kallt. I kvartsfinalen och semifinalen spelade QUA mot hemmalag från Borås. I kvartsfinalen var laget riktigt illa ute mot välspelade motståndare. Matchen slutade 13-11 och i semifinalen spelade QUA på topp och vann 13-0.

 

Finalen mot Janne, Dennis och Palle från Boulero blev en tung förlust. Boulero gjorde sex klot varje runda och Palle missade inte ett skott. En andraplats är riktigt bra och ger en del rankingpoäng. Imorgon spelar vi Fyrlingen med Michael Nilsson.

 

Bill Jakobsson

Guld och silver

QUAs elitlag blev obesegrade under årets seriespel. Laget hade två oavgjorda matcher mer än Boulero, och därmed två vinster mindre. Det blev silver med guldsmak.


Ännu ett grymt bra seriespel. I Västerås skapades förutsättningarna och QUA låg bara en poäng efter Boulero. I Ullricehamn avgjordes allt i en finalmatch mot Boulero som slutade till deras fördel. Det var också Boulero som slog ut QUA i svenska cupens kvartfinal.


Historiskt har QUA tagit silver i seriespelet för veteraner två gånger tidigare  2010 och 2011. Guld tog vi 2012 och 2022. Tredjeplatsen har vi tagit 2013, 2019, 2020 och 2021. Vinna svenska cupen för veteraner har QUA gjort 2005 och 2008. Brons blev det 2021 och nu senast, i år blev det en fin femteplats. En fin tredjeplats blev det för andralaget detta år i veteranernas förbundsserie div 2.


Serieseger för QUA blev det i distriktsseriens öppna klass div 4. Nästa år spelar därför QUA i distriktsseriens öppna klass div 3. Det är många som spelat väldigt bra under året och det är många som ser till att skapa förutsättningar för lagen.


Stort tack till hela Styrelsen som ordnat resor och hotellrum mm. Stor tack till er som fixar banorna med Ante i spetsen. Stort tack till Christer vår egen domare. Stort tack till alla i QUA som hjälper till vid tävlingar. Tack Michael som sköter uttagningarna för klubbens räkning och skapar så skön stämning runt omkring sig och som till vår stora glädje vill satsa mer på boulen 2024.


God nytt år 2024


Bill Jakobsson

Senaste Facebookinlägg

Fyrling o Marseillaisen

Efter nyår åker flera QUA-spelare till Borås för att spela den internationella tävlingen Fyrlingen och till sommaren åker några till Marseille för att spela Marseillaisen.


Det tog bara 42 sekunder att fylla anmälningarna till Fyrlingen. QUA1 med Mats, Michael, Anders och undertecknad lyckades men QUA2 hamnade på reservplats. En vecka för jul kom lottningen och Sven i QUA2 fick besked att även hans lag också fick en plats. Sven spelar med Lillens vänners Göran och Per samt Gert från Kärnan.


Lottningen:

 Bill Jakobsson, Michael Nilsson, Matts Lindén och Anders Blixt möter Jesper Skult, Robert Beijmo, Kenneth Köhalmi och Ali Abdi Aden. I samma pool finns också Tanja Westin, Krister Lindberg, Roger Söder och  Morgan Frick som möter Danmarks landslag och fjolårsvinnarna Lasse Dithmar, Emil Petersen, Anders Erlandsen och Morten Junge.


Sven Jönhede, Göran Petterson, Per Holst och Gert Olsson möter Tyringes Anna Lagerqvist, Helene Widing, Eva-Karin Ingelstedt och Åsa Wirström från Boulero. I deras pool finns också Tunisiska laget  Yahia Dridi, Ahmed Helal, Najib Farjallah och Melek Chtioui som möter Lindomes Gunnar Andersson, Jakob Ehn, Erik Ejvegård och Ralf Johansson.


Fyrlingen i Borås samlar några av världens bästa boulespelare och i år kommer det spelare från Tunisien, Marocko, Frankrike, Belgien, Österrike, Schweiz och Tjeckien. Dessutom är det landslagssamlingar för Sverige, Danmark och Norge.


Fyrlingen i Borås spelas som en trippel och två dubblar mot varje lag. Två vinster ger matchvinst i poolen. Vinnare av båda matcherna i poolen går till A och förloraren av båda matcherna går till D. Vinner man första matchen har man säkrat avancemang till B. Sista laget som endast vann andra matchen går till C.


Till sommaren planerar Mats, Sven och undertecknad en resa till Marseille för att spela Marseillaisen. Denna internationella tävling är störst i världen och samlar nästan 20 000 deltagare i början av Juli varje år. En boulefest som fyller alla stadens parker och stadsdelar. Flygresa och Hotell är bokat nu återstår bara anmälningen till tävlingen. Det ska bli ett mycket spännande år.

 

Bill Jakobsson

Välkommen till våra träningsdagar

TRÄNINGSSCHEMA

Tisdagar


Lottade omgångar 

  • Tisdag 18:00 till 21:00
  • Bouletoftahallen

Onsdagar


Stationsträning och spelträning


  • Onsdag 18:00 till 21:00
  • Bouletoftahallen